Fahrettin Koca: Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz
ensonhaber.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de son dönemlerde koronavirüs salgını artışına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Bakan Fahrettin Koca, Bursa, Bilecik, Yalova, Çanakkale ve Balıkesir'de salgının seyrini değerlendirdi.

BAKAN FAHRETTİN KOCA, BURSALILARI UYARDI

Bursa'da vaka sayılarının bir ay öncesine kadar 3 kat arttığını belirten Fahrettin Koca, şehrin salgın boyunca en riskli dönemini yaşadığını ifade etti.

Bakan Fahrettin Koca, Bilecik'le ilgili ise salgının 2 kat tırmanışa geçtiğini ifade etti.

Fahrettin Koca: Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz VİDEO

"ASIL CİDDİ SINAVI KALABALIĞA KARŞI VERECEĞİZ"

Bakan Fahrettin Koca'nın açıklamarı şöyle:

"Bugün ilk görüşmemi sayın valimizle gerçekleştirip ardından kısa bir basın açıklaması yaptım. Akabinde Bursa Şehir Hastanemizi ziyaret ettim.

5 ayrı çalışma toplantısını tamamladıktan sonra bilgi vermek üzere huzurlarınızdayım.

"Bursa, Bilecik, Yalova, Çanakkale Balıkesir olmak üzere 5 ilimizin koordinatörüyle bir araya geldim. Yapacağım açıklamalar bu 5 ili ilgilendirecek. Gelinen noktada yeni bir değerlendirme yapmak gereklidir.

Bursa'da 1 ay öncesine göre günlük vaka sayısı 3 kat, Bilecik'te 2 kat arttı. Bursa salgın boyunca gördüğü en riskli dönemi yaşıyor.

Son 1 haftadaki vakalar eylüle göre 3 kat arttı.  Hastaların takibi yapılıyor ve ilaçlarını evlerine götürüyoruz. Salgının bu döneminde asıl ciddi bir sınavı kalabalığa karşı vereceğiz.

Her ortamda maske takalım Bursa Devlet Hastanesi, eski adıyla Memleket Hastanesinin, pandemi sonrası renovasyonunu yaparak sağlık hizmet sunumuna devam etmesini sağlayacağız.

Bu tesisler üzerinden hiçbir spekülasyona izin vermeyelim. Birçok şehir hastanemizin açıldığı illerde olduğu gibi, önceki tesislerimize sahip çıkarak hizmet sunmaya devam edeceğiz."

GRİP AŞISI AÇIKLAMASI

"1 yıl sonrasının aşısını şimdiden sipariş ediyoruz haliyle bu yılki aşıyı da geçen seneden sipariş verdik. Özellikle bu dönemde grip aşısının herkese yapılması söz konusu olamaz. Siparişimiz geçen yıla göre bu yıl 2 kat artırdık. Her yıl 1 milyon 350 bin doz aşı alıyoruz. Sayı 2,4 milyona çıktı. 3 milyonu geçeceğiz. Özellikle riskli kişilere yapmamız gerekiyor. Bilim Kurulumuz bununla ilgili çalışma yaptı. 400 bin doz grip aşısı şuan eczanelerde."

Fahrettin Koca: Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz

KORONAVİRÜS AŞISINDA SON DURUM

"Kasım ayı sonunda denenen aşılarla bilgilendireleceğiz. Bağışıklık düzeyinin geliştiğine kanaat getirirsek aralık ayında aşıyı Türkiye'de uygulamayı düşünüyoruz. Gelecek hafta sonu inaktif olan aşının Faz 1 çalışmasını başlatmış olacağız. Mart ayında Faz-3'e geçmiş oluruz."

Fahrettin Koca: Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz

YÜZ YÜZE EĞİTİM

"Yüz yüze eğitimde kademeli geçiş planlandı. Belirgin artış olmazsa diğer kademeler de başlayacak."

Fahrettin Koca: Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz