Fahrettin Altun, yangınlarla ilgili son durumu paylaştı
AA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, orman yangınlarıyla ilgili son durumu paylaştı.

Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son 12 gündür orman yangınlarıyla devletin tüm imkanlarını kullanarak büyük bir özveriyle mücadele ettiklerini bildirdi.

ALTUN, SAYILARLA TEK TEK BİLGİLENDİRDİ

Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yangınla mücadeleyi anbean takip ettiğini belirterek, "Çalışmalara 6 bine yakın personel, 16 uçak, 9 İHA, 65 helikopter, 150 iş makinesi ve 850 arazöz katıldı. Yangının yol açtığı hasarları gidermek için 79 milyon 400 bin TL nakdi yardımın gönderildiği afet bölgelerinde 4409 vatandaşımıza barınma hizmeti veriliyor." ifadelerini kullandı.

"ORMAN YANGINLARINDA DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARINI KULLANMAKTADIR"

İletişim Başkanı Altun, Twitter'dan yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Son 12 gündür yüreklerimizi yakan orman yangınlarıyla devletimizin tüm imkanlarını kullanarak büyük bir özveriyle mücadele ediyoruz. Şu ana kadar 47 ilimizde çıkan toplam 239 yangının 234’ü yoğun ve gayretli çalışmalar sonucu kontrol altına alındı.

Yangının çıktığı ilk andan itibaren büyük bir koordinasyonla sahada olan ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Fahrettin Altun, yangınlarla ilgili son durumu paylaştı

"79 MİLYON 400 BİN TL NAKDİ YARDIM GÖNDERİLDİ"

Cumhurbaşkanımızın anbean takip ettiği çalışmalara 6 bine yakın personel, 16 uçak, 9 İHA, 65 Helikopter, 150 iş makinesi ve 850 arazöz katıldı. Yangının yol açtığı hasarları gidermek için 79 milyon 400 bin TL nakdi yardımın gönderildiği afet bölgelerinde 4 bin 409 vatandaşımıza barınma hizmeti veriliyor.

Günlük 284 bin 852 kişi/öğün sıcak yemeğin dağıtıldığı bölgelerde 351 bin 310 kumanya vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden ortaya çıkan zararlar hızla giderildiği gibi evleri yangından zarar gören vatandaşlarımızın yeni evlerinin temeli de atıldı ve inşa çalışmaları hızla başladı.

Fahrettin Altun, yangınlarla ilgili son durumu paylaştı

"YANGINLARIN BÜYÜK BİR KISMI SÖNDÜRÜLDÜ"

Devletimiz, tüm imkanlarıyla milletimizin hizmetindedir. Hamdolsun, yangınların önemli ve büyük bir kısmı söndürüldü.

Yıl sonuna kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 252 milyon fidanı topraklarımızla buluşturup, dört bir yanı yeniden yeşillendireceğiz.

Bir kez daha ifade etmek isterim, kıymetli vatandaşlarımızın kaynağı belirsiz, asılsız haberlere itibar etmemesinde ve büyük bir özveriyle gerçekleştirilen çalışmaları doğrudan sahadan aktaran resmî kurumlarımız ve yetkili merciler üzerinden takip etmesinde büyük yarar vardır.”

Fahrettin Altun, yangınlarla ilgili son durumu paylaştı

DEVAM EDEN YANGINLAR

Öte yandan devam eden yangınlar ise şöyle:

Muğla: Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan

Isparta: Sütçüler

Fahrettin Altun, yangınlarla ilgili son durumu paylaştı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)