Evlat nöbetindeki baba: Çocuklarımıza işkence yapıyorlar
DHA

Diyarbakır’da, evlatları PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan ailelerin 3 Eylül 2019 tarihinde HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattıkları oturma eylemi, 824’üncü gününe girdi.

Farklı şehirlerden bir araya gelen 247 aile, nöbet çadırındaki umutlu bekleyişlerini sürdürdü.

“BİZİM EYLEMİMİZDEN RAHATSIZ OLDULAR”

2019'da kaçırılan oğlu Yusuf için nöbetini sürdüren Celil Begdaş, eylemlerinden rahatsız olan terör örgütünün çocuklarına işkence yapmaya başladığını belirtip şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımız kandırıldı. Teslim olan çocuklardan aldığımız bilgilere göre, bizim çocuklarımıza işkence yapıyorlar. Bizim eylemimizden rahatsız oldular. Artık bu binaya bile bakacak halimiz kalmadı.”

Evlat nöbetindeki baba: Çocuklarımıza işkence yapıyorlar VİDEO


“BURANIN BİR KAPISI MECLİS, BİR KAPISI KANDİL”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'helallik isteyeceğiz' sözünü hatırlatan Begdaş, “Kılıçdaroğlu ve Akşener’e sesleniyorum. 'Helal edin’ diyor. Biz hiçbir zaman onlara helal etmiyoruz. Çocuklarımızı getirsinler. Bizim evlatlarımızdan ellerini çeksinler. Buranın bir kapısı Meclis, bir kapısı Kandil.

Evlat nöbetindeki baba: Çocuklarımıza işkence yapıyorlar

“BU ANALARIN, BABALARIN EVLATLARINI VERSİNLER”

Benim çocuğum bu binadan götürüldü. Yuvam dağıldı. Bu anaların, babaların evlatlarını versinler. Bunu bize yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Çocuklarımıza işkence yapıyorlar, baskı kuruyorlar.” dedi.

Evlat nöbetindeki baba: Çocuklarımıza işkence yapıyorlar

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)