Evde bakım ve engelli aylıkları bayramdan önce ödenecek
AA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım ve engelli aylıkları ödemelerine ilişkin açıklama yaptı.

Yaşlı ve engelli aylıkları her ayın 5'i ile 9'u arasında ödeniyordu.

ERKENE ÇEKİLDİ

Ancak bu yıl Kurban Bayramı'nın 31 Temmuz ile 3 Ağustos tarihlerine denk gelmesi ile Bakan Selçuk, evde bakım aylığı ile yaşlı ve engelli aylıklarının ödeme tarihlerini öne çektiklerini duyurdu.

ÖDEMELER 29 TEMMUZ'DA YAPILACAK

Bakan Selçuk, “Bu yıl mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle Ağustos ayı ödemelerini öne çektik. Herkes için tek bir günde, 29 Temmuz’da ödemeleri yapacağız” ifadelerini kullanarak, evde bakım ödemelerinin tarihini açıkladı.

1.4 MİLYON VATANDAŞA 12 MİLYAR TL YARDIM

Bakan Selçuk, Ağustos ayı engelli ve yaşlı aylıklarından 768 bin yaşlı, 636 bin engelli olmak üzere toplam 1,4 milyon vatandaşın faydalanacağını belirterek, “2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklara ilişkin 2019 yılında vatandaşlarımıza yaklaşık 10 milyar TL ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl bu tutarın yaklaşık 12 milyar TL’ye ulaşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Evde bakım hizmeti ödemelerinden de 535 bin engelli vatandaşın faydalanacağını vurgulayan Bakan Selçuk, toplamda 827 milyon TL ödeme yapılacağını söyledi.

BAYRAM İÇİN TEBRİK MESAJI

Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Bakan Selçuk, “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ve ailelerinin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Evde bakım ve engelli aylıkları bayramdan önce ödenecek

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)