Erdoğan'dan Yunanistan'a: En azından 4 yıldaki askeri harekatlarımızı inceleyin
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalar yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

Erdoğan, birçok konunun yanında Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de değindi.

"ANI GELDİĞİNDE KORKARIM Kİ BEDELİNİ AĞIR ÖDEMEZLER"

Türkiye'nin her fırsatta uzlaşmadan ve müzakereden yana olduğunu söyleyen Erdoğan,  "Son günlerde doğu Akdeniz ve Ege’de tarihten ibret almadan Türkiye’nin hakkını ve hukukunu hiçe sayarak emrivaki yapmaya çalışanlarda eninde sonunda bu gerçeği kabullenecektir. Kendi vatandaşlarının güvenliğini ve refahını tehlikeye atma pahasına Türkiye’nin karşısına dikilenler için o kadar açık söylüyorum, anı geldiğinde korkarım ki bedelini ağır ödemezler.

Erdoğan'dan Yunanistan'a: En azından 4 yıldaki askeri harekatlarımızı inceleyin

"ASKERİ HAREKATLARIMIZI İNCELEYİN"

Her fırsatta anlaşmazlıkları görüşmeyle, konuşmayla, müzakereyle, uzlaşmayla çözmeden yana olduğumuzu söylüyoruz. Bizimle masaya oturmak yerine kırık dökük askeri güçleri ile efelenenlere tarihi bir kenara bırakıyorum, en azından son 4 yıldaki diplomasi çalışmalarımızı ve askeri harekatlarımızı iyi incelemelerini tavsiye ediyorum.

Erdoğan'dan Yunanistan'a: En azından 4 yıldaki askeri harekatlarımızı inceleyin VİDEO

"ÜLKEMİZE TAVIR ALANLARI HAKKANİYETE DAVET EDİYORUM"

AB başta olmak üzere bu konuda haklı haksız, adaletli adaletsiz, ahlaklı ahlaksız ayrımı yapmadan, kör bir taassupla ülkemize karşı tavır alanları da hakkaniyete ve sağduyuya davet ediyorum. Kıbrıs, Suriye ve Libya’da iyi bir sınav veremeyen Avrupa ülkelerinin hiç değilse Doğu Akdeniz’de tutarlı bir çizgi izlemelerini umuyoruz. Türkiye sınır güvenliği konusunda olduğu gibi Doğu Akdeniz’deki hakları hususunda sonuna kadar kararlı ve aktif bir politika izlemeyi sürdürecektir” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'dan Yunanistan'a: En azından 4 yıldaki askeri harekatlarımızı inceleyin

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)