İHA

Elazığ'ın Palu ilçesinde bulunan bir maden ocağından üzücü haber geldi.

İlçedeki özel bir krom madeninde göçük meydana gelirken, 4 işçinin ise göçük altında kaldığı öğrenildi.

Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi

Göçük altında kalan 4 işçiden biri kendi imkanlarıyla çıkarken, 3 işçiyi kurtarmak için bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Bölgeye gelen ekipler, göçük altında kalan 3 işçiyi kurtarmak için çalışmaları başlatıldı.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, "Göçük altından bir işçimiz kurtarıldı, 3 işçi için çalışma sürüyor. Ekiplerimiz olay mahallinde. Burası krom madeni ocağı." dedi.

AFAD açıklama yaptı

AFAD, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Elazığ ilimiz Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydana gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisinin göçük altında kaldığı bilgisi alınmıştır.

Olay bölgesine AFAD, İtfaiye, Jandarma ve 112 Acil Sağlık Ekipleri sevk edilmiştir.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Bir işçi kurtarıldı

AFAD yaptığı yeni açıklamada 1 maden işçisinin kurtarıldığını söyledi

Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydan gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır.

Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 1 maden işçisi kurtarılmış; 2 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Gelişmeleri takip ediyoruz..

Sevindiren bir haber daha

AFAD kurtarma çalışmalarından gelen sevindiren bir haberi daha paylaştı;

Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydan gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır.

Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2 maden işçisi kurtarılmış; 1 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Bakanlık açıklama yaptı

Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada tüm işçilerin göçük altından kurtarıldığı bildirildiği.

"Diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)