Ekrem İmamoğlu'nu balıkçıda kaydeden şahsın komşuları işten atıldı
İHA

Ocak ayında İstanbul'da yağan kar, büyük bir krize neden olmuştu.

Karla mücadele çalışmalarında başarısız oldukları gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Başkan Ekrem İmamoğlu, eleştirilerin odağına yerleşmişti.

Kar krizi yaşanırken Ekrem İmamoğlu'nun Rumelikavağı'nda İngiltere Büyükelçisi ile yediği balığın faturasıysa iki İBB çalışanına kesildi.

FATURA İBB ÇALIŞANLARINA KESİLDİ

Medyaya yansıyan fotoğrafların ardından görüntüleri çektiği ileri sürülen kişinin komşuları olan 2 İBB personelinin işten çıkartıldığı iddia edildi.

Ekrem İmamoğlu'nu balıkçıda kaydeden şahsın komşuları işten atıldı VİDEO

"ÜST YÖNETİM KARARIYLA İŞİNİZE SON VERİLDİ"

İBB çalışanları Osman Turan ve Saim Tanır, İBB insan kaynaklarına davet edilerek "Üst yönetim tarafından alınan kararla işinize son verildi." denildi.

Ekrem İmamoğlu'nun gittiği balıkçının önünde kar aracı görüldü VİDEO ARŞİV

Ekrem İmamoğlu'nu balıkçıda kaydeden şahsın komşuları işten atıldı

"BENİM KENDİ YÖNETİCİM BİLGİ SAHİBİ DEĞİLDİ"

Rumeli Kavağında yaşayan ve 6 yıl boyunca İBB’de görev yapmış olan Saim Tanır, "Ayın 24’üydü Osman'ı insan kaynaklarından çağırdılar. Ona işten çıkarıldığını söylediler. Biz yakın arkadaşız bu köyde, tabii şok olduk. Daha olayın ne olduğunu anlamamıştık ki ertesi gün de aynı aynı şekilde beni insan kaynaklarına çağırdılar. Üst yönetimin ikimize de aynı üslupla, üst yönetimin bizimle çalışmak istemediğini bu bağlamda iş akdinin bugün itibariyle son verildiğini, imzayı ister atalım, ister atmayalım atmazsak ise eve tebligat yoluyla bunu ileteceklerini beyan ettiler. Bizi hangi gerekçeyle işten çıkarıyorsunuz diye sorduğumuzda 'size bu konu hakkında bilgi veremeyiz. Üst yönetimden geldi' diyorlar. Ben İSPER çalışanıyım. Halkla İşler Müdürlüğü'ne görev yapıyorum. Benim kendi üstüme yani kendi yöneticilerim konu hakkında bilgi sahibi değildi. Neden çıkartıldığını yani benim kendi işte müdürlüğümü onlar dahil süreci bilmiyordu." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nu balıkçıda kaydeden şahsın komşuları işten atıldı

"DURDUK YERE YÜZ KIZARTICI SUÇTAN İŞTEN ÇIKARILIYORUZ"

İşten çıkarılma gerekçelerini öğrenmek istediklerini söyleyen Tanır, "Sorularımız var. Bizi neden işten çıkarttılar? Şimdi biz de bunu soruyoruz , ama cevap alamıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 105 müdürlük 30 şirket, 2 adet te genel müdürlük var. 90 bine yakın bir personel çalışıyor büyük bir kurum. Bu büyük bir kurumun içinde Rumeli Kavak'ı İstanbul'un en küçük köylerinden, mahallelerinden bir tanesi. Biz iki yakın arkadaşız. İkimiz de yarım gün arayla diyelim. Yani bir gün arayla aynı maddeden üst yönetim kararıyla işten çıkarılıyoruz. Esas biz bunu kamuoyuna soruyoruz yani. Nasıl böyle bir süreç olabilir? Bizim esas bağladığımız nokta bu. Durduk yere yüz kızartıcı suçtan işten çıkartılıyoruz. Bize çok masumane gelmiyor bu iş. Yakın gündemde de Rumeli Kavak'ı ile başkan bey gündem oldu. Olabilir yani." dedi.

"KARAR YUKARIDAN GELDİ"

Gerekçe gösterilmeden işten çıkartılan İBB şehir hatlarında gişe görevlisi olan Osman Turan ise “İşinize son verdik dediler. Sebep dedim söyleyebilecekleri bir durum yokmuş yukarıdan gelen böyle bir karar varmış. Benim işime son veriyorsunuz ama hangi sebep, sebebi ne dedim. Yani son verdik ama bunun bir sebebi yok. Bu mudur dedim ben de sonrasında ise 'benim açıklayabileceğim bir durum değil' dedi. Yukarıdan dedi öyle bir karar geldi dediler. Tamam dedim yani. Hayırlısı olsun” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu'nu balıkçıda kaydeden şahsın komşuları işten atıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)