Donald Trump: Irak'taki saldırıyı İran yaptı
ensonhaber.com

Irak'ın başkenti Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği, Haşdi Şabi yanlıları tarafından işgal edildi.

Elçilik önünde toplanan binlerce gösterici, binanın duvarlarına taş ve sopalarla saldırarak ateşe verdi.

Amerikan güçlerinin Irak'ta İran destekli Haşdi Şabi'ye bağlı Hizbullah Tugayları'na yönelik hava saldırılarını protesto eden göstericilerin ardından Haşdi Şabi milisleri elçilik binasına da girdi.

ABD ASKERLERİ CAM BÖLMELERİN ARDINDA BEKLİYOR

ABD Büyükelçisi'nin güvenlik kaygıları nedeniyle tahliye edilmesinin ardından elçilikte kalan Amerikan askerleri, milis kuvvetleriyle burun buruna geldi.

ABD Büyükelçiliği'nde askerler cam bölme ardında bekliyor ViDEO

Donald Trump: Irak'taki saldırıyı İran yaptı

Haşdi Şabi yanlıları tarafından servis edilen görüntülerde, ABD askerlerinin kendilerini camla ayrılmış bölmelerde korumaya almaya çalıştığı görülüyor.

Donald Trump: Irak'taki saldırıyı İran yaptı

TRUMP: ELÇİLİK SALDIRISINI İRAN DÜZENLİYOR

Twitter hesabından olaylara ilişkin bir tweet paylaşan ABD Başkanı Donald Trump, Bağdat'da büyükelçiliğe yapılan saldırıdan İran'ı sorumlu tuttu.

Tweetinde "İran bir ABD'li müteahhidi öldürdü, çok sayıda kişiyi yaraladı. Onlara kuvvetli bir şekilde karşılık verdik, her zaman da vereceğiz. İran şimdi de Irak'taki ABD Büyükelçiliği'ne karşı bir saldırı düzenliyor. Olanlardan tamamen onlar sorumlu olacaklar. Irak kuvvetlerinden elçiliği korumasını bekliyoruz" ifadelerini kullanan Trump, ABD'nin İran'a yönelik yeni hamlelerinin de sinyalini verdi.

Donald Trump: Irak'taki saldırıyı İran yaptı