Diyarbakır annesi: Evlatlarımızı almadan gitmeyeceğiz

Diyarbakır'da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlattı.

301 ailenin dönüşümlü olarak 1001 gündür sürdürdüğü eylemde, şu ana kadar 35 aile çocuğuna kavuştu.

İmmihan Nilifırka da, Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencisiyken, 2015'te 22 yaşında kaçırılan oğlu Mehmet için eyleme katıldı.

"Evlatlarımızı almadan gitmeyeceğiz"

Kararlı olduklarını vurgulayan İmmihan Nilifırka, "Çocuklarımızı ve evlatlarımızı almadan gitmeyeceğiz. Eylemin ilk gününden bu yana mücadelemizi devam ettirdik. Tek çocuk kalmayana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Ciğerimi kopardılar. Oğlumu versinler artık. Evlatlarımızın üzerinden siyaset yapmasınlar. Çocuklarımızı dağda taşlara ve mağaralara mahkum etmişler. Çocuklarımızı bize versinler." diye konuştu.

Evlat nöbetindeki anne: Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz -1

"Orayı tercih ediyorlarsa kendi çocuklarını göndersinler"

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelip evlat nöbetine devam eden anne Necibe Çiftçi de oğlu Rojhat Çiftçi'nin 5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını ve büyük oğlu 4 çocuk babası Sami Çiftçi'nin de örgüte destek vermediği gerekçesiyle kaçırılarak şehit edildiğini söyledi.

Çiftçi, “Biz, evlatlarımızı HDP-PKK’dan istiyoruz. Evladımı bana versinler; evladım yerine kendi evlatlarını dağa götürüp bıraksınlar. Orayı tercih ediyorlarsa kendi çocuklarını göndersinler. Ölüme kadar, iki elim onların yakasındadır” şeklinde konuştu.

Evlat nöbetindeki anne: Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz -2

Evlat nöbetindeki anne: Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz -3

Evlat nöbetindeki anne: Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz -4