Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Sorumluluğumuz arttı
AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde koronavirüs salgınına ilişkin yaptığı konuşmada, "Eşcinselliği, gay'liği, lezbiyenliği" İslam'ın haram kabul ettiğini belirterek, lanetli olduğunu söylemişti.

Ankara Barosu ise bu sözler üzerine rahatsız olup, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı kınayarak, çirkin ifadeler barındıran bir açıklamaya imza atmıştı.

ERBAŞ'TAN TEŞEKKÜR MESAJI

Karşı karşıya kaldığı saldırıda birçok kesimden büyük destek alan Erbaş, bundan dolayı sosyal medya hesabından teşekkür paylaşımı yaptı.

"Milletimizin büyük desteği heyecanımızı ve sorumluluğumuzu daha da arttırmıştır." diyen Erbaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

AL-İ İMRAN SURESİ'Nİ PAYLAŞTI

"Rabbimizin 'İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun.' (Al-i İmran 104. ayet) emrini yerine getirmeye çalışan Başkanlığımıza milletimizin büyük desteği ve İslami değerlere her daim sahip çıkması azmimizi, heyecanımızı ve sorumluluğumuzu daha da arttırmıştır. Allah cümlenizden razı olsun. Size hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Sorumluluğumuz arttı

DİYANET HAREKETE GEÇTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu yöneticileri hakkında Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a yönelik açıklama nedeniyle soruşturma başlatmıştı.

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da Ali Erbaş'a yönelik açıklama nedeniyle, Ankara Barosu yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulduğu duyurulmuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Sorumluluğumuz arttı

Ali Erbaş: İslam eşcinselliği lanetliyor VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)