Diyanet: 27 Şubat itibariyle umre çıkışları durduruldu
AA

Koronavirüsle mücadelede yoğun mesai harcayan tüm bakanlıklar, dün gece umreden gelenler için tedbirlerini de artırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı da bu kapsamda koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerle ilgili açıklama yaptı.

UMRE ÇIKIŞLARI YASAKTI

Açıklamada, "27 Şubat 2020 itibariyle ülkemizden umre çıkışları durdurulmuş, bu tarihten sonra umre amaçlı seyahate izin verilmemiştir. 20-30 günlük turlarla Suudi Arabistan’da bulunan ve dönüşü ileriki tarihlerde planlananların dönüşleri erkene alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Diyanet: 27 Şubat itibariyle umre çıkışları durduruldu

Umreden dönen vatandaşlar yurtlarda karantina amacıyla misafir edildi ViDEO

UMREDEN GELENLER KONTROLDEN GEÇİRİLDİ

Dün geceden itibaren umreden dönen yolculardan şüpheli bulunanların testleri yapıldığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

Umre dönüşü esnasında yolcularımız, Sağlık Bakanlığımızca Suudi Arabistan'a gönderilen doktorlar ve sağlık personeli eşliğinde titizlikle kontrolden geçirilmiş, evlerinden 14 gün çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri hususunda bilgilendirilmiştir.

Umreden gelenler karantina altında ViDEO

Diyanet: 27 Şubat itibariyle umre çıkışları durduruldu

Sağlık Bakanlığımız tarafından dün geceden itibaren umreden dönen tüm yolcular tedbir amaçlı Ankara ve Konya'daki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtlarında karantina mantığı ile ayrı odalara yerleştirilmeye başlanmıştır. Şüpheli bulunanlar ise hastaneye kaldırılarak testleri yapılmaktadır.

Başkanlığımız sürecin başından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmalarını yürütmektedir.


Diyanet: 27 Şubat itibariyle umre çıkışları durduruldu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)