DİSK Başkanı serbest bırakıldı
İHA

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 1, 2 ve 3 Mayıs günlerinde 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta, sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Alınan yasak kararının günler öncesinden duyurulmasına rağmen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyelerinden ve DİSK Yönetim Kurulu'ndan oluşan bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Beşiktaş'taki DİSK Genel Merkezi binasında toplandı.

POLİS SOKAKLARI KAPATTI, ÖNLEM YETERLİ OLMADI

Polis ekipleri, sabah saatlerinde buradan Taksim'e yürüyeceklerini bildiren grubu engellemek için DİSK Genel Merkezi binasına çıkan sokakları kapattı.

Ekipler, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, gruptan dağılmasını istedi.

DİSK Başkanı gözaltına altındı- ViDEO

Polisin uyarılarını dinlemeyerek yürümek isteyen gruba, ekipler müdahale etti.

Polis ekipleri, aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.

TWITTER'DAN PAYLAŞTI

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gözaltındayız! Bugün Türkiye’nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor o kamu düzeni bozulmuyor ama işçilerin #1Mayıs kutlaması kamu düzenini bozarmış!” dedi.

DİSK Başkanı serbest bırakıldı

SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve 25 işçinn, ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldığı bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklama şu şekilde:

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmak üzere Valiliğimize 9 başvuru yapılmıştır. Konfederasyonlar ve Sendikalar tarafından yapılan başvurular Valiliğimizce değerlendirilerek, sosyal mesafe kuralına uymak kaydıyla tamamına izin verilmiş ve bu izninin kapsamı önceden kendilerine bildirilmiştir.

Bazı sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve konfederasyonlar tarafından 30 Nisan 2020 tarihinde Kazancı Yokuşu’na bu kapsamda çiçek bırakılmıştır. Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakma talebiyle başvuru yapan Birleşik Kamu-İş, Enerji-Sen., Hak-İş, Hak-Sen, Nakliyat-İş, Sahim-Sen, Sime-Sen. ve Türk-İş, önceden kararlaştırılan şekilde bugün faaliyetlerini gerçekleştirmişlerdir.

DİSK Başkanı serbest bırakıldı

"TOPLU OLARAK TAKSİM MEYDANI'NA YÜRÜMEK İSTEDİLER"

Ancak; Disk Genel Merkez Binasındaki sendika yetkilileri tarafından, çelenk bırakmak için toplu olarak Taksim Meydanı’na yürümek istedikleri bildirilmiştir. Talepte bulunanlara; Covid-19 Salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması olduğu, yapılmak istenen yürüyüşün sosyal mesafenin korunmasıyla ilgili kurallara uygun olmadığı, diğer sendikaların yaptığı gibi kendi özel araçlarıyla gidebilecekleri, eğer ihtiyaç duyuluyorsa temin edilen aracı da kullanabilecekleri izah edilmiştir.

"POLİSE MUKAVEMETTE BULUNDULAR"

Bütün bunlara rağmen; Taksim Meydanı’na yürümekte ısrar ederek, yapılan yasal uyarıları kabul etmeyen ve görevli polis memurlarına mukavemette bulunan gruba Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile gözaltı işlemi yapılmıştır. Gözaltı işlemi yapılanlar, ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılmıştır."

DİSK Başkanı serbest bırakıldı

DİSK çelengi Taksim'e getirildi VİDEO

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)