Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırgızistan'a seyahat uyarısı
İHA

Kırgızistan'da hafta sonu yapılan milletvekili seçimlerinde barajı geçemediği bildirilen partilerin lider, üye ve seçmenleri, sonuçları protesto etmek için başkent Bişkek'teki Ala-Too Meydanı'nda, protesto gösterisi düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı sarayının yer aldığı Çuy Caddesi'ndeki Manas, Şopokova, Sovyetskaya caddeleri ile Ala-Too Meydanı'nda göstericiler ile polis arasında taşlı sopalı arbede yaşandı.

Yaşanan olayların ardından ise Dışişleri Bakanlığı'ndan, Kırgız Cumhuriyeti'ne ilişkin seyahat uyarısı geldi.

"SEYAHAT ETMEKTEN KAÇININ"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kırgız Cumhuriyeti'nde 4 Ekim 2020 tarihinde düzenlenen Parlamento seçimlerinin ardından dün (5 Ekim) başlayan ve halihazırda devam etmekte olan olaylar ve ülkedeki güvenlik koşullarının daha da bozulabileceği ihtimali dikkate alınarak, vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkları takdirde, Kırgız Cumhuriyeti'ne bu aşamada seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye olunmaktadır.

"BÖLGEDE BULUNAN VATANDAŞLARIMIZ KALABALIK YERLERDE BULUNMASIN"

Halihazırda Kırgız Cumhuriyeti’nde bulunan vatandaşlarımızın ise Bakanlığımızca ve Bişkek Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarıları yakından takip etmeleri, kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmaları ve kişisel güvenlikleri konusunda müteyakkız olmaları yararlı olacaktır."

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırgızistan'a seyahat uyarısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)