Devlet korumasından yararlanmış 1093 gence kamuda istihdam
AA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda büyüyen ve kamuda istihdam hakkı kazanan gençlerin tercih işlemlerinin başladığını duyurdu.

Bakan Selçuk, tercihlerin 10 Ocak 2021'e kadar devam edeceğini de bildirdi.

1093 GENCE İSTİHDAM

Yerleştirme işlemleri için tercih kılavuzunun "www.ailevecalisma.gov.tr" internet adresinde yayınlandığını belirten Selçuk, "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerinden de tercihlerin yapılabildiğini aktardı.

Bakan Selçuk, 1093 atamadan 364'ünün ilköğretim ve ortaokul, 581'inin ortaöğretim, 73'ünün ön lisans ve 75'inin lisans eğitim düzeyinde olacağını bildirdi.

"EVLATLARIMIZI GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bugüne kadar Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda yetişen 54 bin 271 gencin atamasının yapıldığına dikkati çeken Selçuk, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Bakanlık olarak, gençlerimizin korunması ve hayata en iyi şekilde hazırlanması için tüm imkanları seferber ediyoruz. Devlet korumasında büyüyen çocuklarımızın iş hayatına başlayarak ülkemizin kalkınması ve büyümesine katkı sağlaması son derece mutluluk verici. Evlatlarımızı kamuda istihdam ederek hayatlarını kolaylaştırmaya, umutlarını güçlendirmeye, ailemizi büyütmeye devam edeceğiz."

Devlet korumasından yararlanmış 1093 gence kamuda istihdam

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)