Devlet Bahçeli: ABD terör örgütleriyle mi müttefik, yoksa Türkiye ile mi
AA & Ensonhaber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacılar Kurultayı"na katıldı.

MHP Lideri, kurultaydaki konuşmasında dağdaki evlatlarına kavuşma umuduyla nöbet tutan Diyarbakır Anneleri'ne değindi.

Devlet Bahçeli, 3 Eylül 2019'da bir grup annenin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önünde oturma eylemi başlattığını, bu protestonun dalgalar halinde İzmir, Van, Hakkari, Şırnak, Muş ve Almanya'ya kadar yayıldığını söyledi.

"HDP'YLE ORTAKLIK PKK'YLA ORTAKLIKTIR"

Dağa zorla, tehditle, baskıyla veya akılları çelinip kandırılarak götürülenlerden 32'sinin geri dönüp anneleriyle kucaklaştığını belirten Bahçeli, "Anaların nefesi kanlı örgüt PKK'nın ensesindedir. HDP, terörist devşirme mekanizmasını ara durağıdır. Bu bölücü ve yıkıcı terör partisinin ön kapısından giren, arka kapısından PKK'nın kamplarına, mağara deliklerine yollanmaktadır. HDP'nin ön kapısından giren, arkadan silahlanarak terörist kamuflajı giyerek çıkmaktadır.

Bu itibarla HDP eşittir PKK'dır, YPG'dir, PYD'dir, bundan mülhem terörizmin siyasi organizasyonudur. Hiç kimse aklımızla alay etmesin. Bir yanda yandaşlarını ölüm oruçlarına mahkum eden, diğer yanda tıka basa kebap yiyen bölücü kebapçılardır. HDP'ye destek, PKK'ya destektir. HDP'yle ortaklık, PKK'yla ortaklıktır." dedi.

Devlet Bahçeli: ABD terör örgütleriyle mi müttefik, yoksa Türkiye ile mi ViDEO

"KAPATILMASI ANNELERİN ÜMİTLERİNİ YEŞERTECEK"

Bugüne kadar dünya üzerinde çocuk kaçıran, terörist devşiren bir partinin görülmediğini belirten Bahçeli, "Kürt kökenli kardeşlerim bu oyunu bozacaktır. Bu alçaklar demokratik siyasetin alanından çıkmıştır. HDP'nin kapatılması, anaların yüreklerine su serpecektir. HDP'nin kapatılması anaların ümitlerini yeşertecek, derin bir nefes aldıracaktır.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMAYACAK"

Dökülmüş şehit kanlarının yerde kalmaması için PKK'nın HDP isimli ayağı kırılmalıdır, kapısına da hiçbir maymuncukla açılmayacak bir kilit asılmalıdır. HDP/PKK varsa çocuklar, gençler güvende değildir. HDP/PKK varsa milli geleceğimiz, ekonomimiz, sosyal barışımız, toplumsal huzurumuz güvenceden mahrumdur. Geldiğimiz bu aşamada teröristlerin ne yatacak bir yeri, ne kaçacak bir meskeni, ne de saklanacak emniyetli bir alanı kalmıştır. Bölücü teröristler, bölücü siyasiler gibi adaletin karşısında hesap vereceklerdir." diye konuştu.

Devlet Bahçeli: ABD terör örgütleriyle mi müttefik, yoksa Türkiye ile mi

"BIDEN ARTIK KARAR VERMELİ"

Bahçeli, ABD Başkanı Joe Biden'ın Suriye ve Türkiye hakkındaki açıklamalarına da tepki gösterdi.

Teröre yardım ve yataklık yapan muhasım güçlerin Türk milletinin sabrını zorladığını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını, ABD'nin ulusal güvenliğine karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit olarak değerlendiren ve bunu Temsilciler Meclisi'ne bir mektup vasıtasıyla bildirerek yazıya döken Biden yönetimi bize göre artık bir karar vermelidir.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE Mİ MÜTTEFİK, TÜRKİYE'YLE Mİ"

ABD, terör örgütleriyle mi müttefik yoksa Türkiye'yle mi müttefiktir? ABD, PKK/YPG/PYD'nin stratejik ortağı mıdır? Yoksa Türkiye'nin mi stratejik ortağıdır? ABD yönetimi dost mudur düşman mıdır? Terör örgütlerine silah vermek, para vermek, eğitim desteği vermek, uluslararası hukuk çerçevesinde söylersek suçtur, insanlık değerleri adına utanç verici bir rezalettir. ABD, Suriye'den çekiliyormuş, geride 900'e yakın asker bırakıyormuş. Bunların hepsi yalan, hepsi uydurma, hepsi temelsizdir."

"KONUYU SİYASET VE PARTİLER ÜSTÜ ELE ALDIM"

Bahçeli, bugüne kadar Diyarbakır annelerini ziyaret etmediğini, partiyi temsilen herhangi bir heyet de göndermediğini belirterek, "Çünkü konuyu siyaset ve partilerüstü ele aldım. Çünkü Cumhurbaşkanı'ndan devletin diğer bütün kademelerine varıncaya kadar anaların haysiyetli mücadelesinin yanında kararlıca ve ikna edici şekilde durulduğunu gördüm, Cumhur İttifakı'nın ortağı olarak sürece destek oldum. Bunun yanı sıra annelerin meşru eylemlerini yakından takip ettim, hepsinin tepkisini saygıyla karşıladım, yaptıklarını kuşkusuz doğru buldum. Türkiye'nin bu kadar nazik döneminde, evlatlarına çağrıda bulunan annelerin sesi her yerde çınlamakta, samimi çağrıları geniş bir coğrafyada yankılanmaktadır." dedi.

"PKK'DAN KURTULUP ANNELERİNİZE KOŞUN"

Diyarbakır Anneleri'nin evlatlarına seslenen Bahçeli,  "Şu anda dağda veya bir başka yerde terör baronlarının tasallutu altında bulunanlara diyorum ki; bölücü örgüt PKK'dan bir an önce kurtulun, analarınıza koşun, onlarla kucaklaşın." çağrısında bulundu.

Devlet Bahçeli: ABD terör örgütleriyle mi müttefik, yoksa Türkiye ile mi