Derya Yanık: Risk altındaki 76 bin 800 çocuğumuzu takip ediyoruz
DHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların önlenebilir risklerden korunması ve sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Bakanlığın koruyucu hizmet modelleri uyguladığını bildirdi.

RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİNE DESTEK SAĞLANIYOR

Bu çerçevede 2 yıl önce 'Çocuklar Güvende' projesi başlatıldığını anımsatan Bakan Yanık, sosyal hizmet modellerinden yararlanmış çocuklar başta olmak üzere farklı nedenlerle risk altındaki çocukların ve ailelerinin uzman ekipler tarafından düzenli aralıklarla izlenerek, durumlarına uygun destek sağlandığını belirtti.

"76 BİN 800 ÇOCUĞUMUZU TAKİP EDİYORUZ"

Yanık, "Çocuklar Güvende'projesiyle risk altındaki 76 bin 800 çocuğumuzu takip ediyoruz. 'Çocuklar Güvende' projesiyle korunma kararı kaldırılarak ailesine teslim edilen, sokakta çalıştığı belirlenen, suça sürüklenen, cezaevinde kalmış veya diğer nedenlerle risk altında bulunan çocuklarımıza yönelik çalışmalar yürütülüyor. Bu durumdaki çocuklarımızın bulunduğu hanelere mobil ekipler tarafından düzenli ziyaretler yapılarak çocuğun ve ailesinin sosyal çevresi, sosyoekonomik koşulları ve çocuğun okula devam etme durumu inceleniyor.

"EĞİTİM VE SAĞLIK TEDBİRLERİ UZMAN MESLEK ELEMANLARI TARAFINDAN TAKİBE ALINIYOR"

Ayrıca çocuklar suça sürüklenme, sokakta çalışma, ihmal ve istismar gibi riskler açısından uzmanlar tarafından takip ediliyor. Gerektiğinde bu çocuklarımıza yönelik ilgili mahkemeden koruyucu ve destekleyici tedbir kararları talep ediliyor. Çocuklarımız sosyal inceleme raporları ile tespit edilen risklere karşı bakım, danışmanlık, eğitim veya sağlık tedbiri kararlarıyla uzman meslek elemanları tarafından takibe alınıyor." dedi.

Derya Yanık: Risk altındaki 76 bin 800 çocuğumuzu takip ediyoruz

"ÇOCUKLARIN ÇEŞİTLİ FAALİYETLERE KATILMASI SAĞLANIYOR"

Bakan Derya Yanık, çocuklara ve ailelerine ihtiyaçları doğrultusunda sosyal ekonomik destek (SED) ve aile danışmanlığı hizmeti verildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız ve aileleri istihdam, sosyal yardım ve sosyal-sportif aktivite ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla İŞKUR, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü gibi kuruluşlara yönlendiriliyor. Bu kuruluşlar tarafından verilen hizmetlerle bir yandan ailelerin ihtiyaçları karşılanırken diğer yandan çocukların spor kurslarına ve çeşitli faaliyetlere katılması sağlanıyor.

81 İLDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bakanlığımızın sunduğu koruyucu hizmetler, çocuklarımızın ve ailelerinin risk durumlarına karşı bilinçlendirilmesi ve güçlendirilmesi için yapılan eğitim, sağlık, danışmanlık gibi çalışmalardan oluşuyor. Bu amaçla il müdürlüklerimizde oluşturulan mobil ekipler tarafından 81 ilde farklı risk gruplarındaki çocuklarımızın ihtiyaçları tespit edilerek, karşılanıyor."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)