Derya Yanık: Kreşler muaf aile çocukları için açık olacak
AA & Ensonhaber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan tam kapanma kararının ardından, bu dönemde çalışmaya devam etmek durumunda olan ailelerin taleplerini göz önünde bulundurarak, özel kreşler, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinin faaliyetlerini değerlendirdi.

Bakan Derya Yanık, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın 26 Nisan tarihli genelgesi kapsamında, zorunlu kamu hizmetlerini sürdürenlerden üretim, güvenlik, sağlık ve sosyal hizmet gibi bazı çalışma alanlarına muafiyet sağlandığını anımsattı.

"MUAF AİLELERİN ÇOCUKLARI İÇİN AÇIK OLACAK"

Yanık, "Bu doğrultuda Bakanlığımız tarafından izni verilen ve denetlenen özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerinin tam kapanma döneminde, sadece kısıtlamalardan muaf olanların çocuklarının bakım ve gözetim ihtiyaçlarının güvenli bir ortamda sağlanabilmesi amacıyla faaliyetlerinin devamına karar verildi." ifadesini kullandı.

VALİLİKLERCE YEREL DÜZEYDE KARAR ALINABİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ayrıca, valiliklere daha önce verilen yetki doğrultusunda, bu kuruluşlarla ilgili yerel düzeyde kararlar alınabileceğini de belirtti.

Yanık, tam kapanma döneminde faaliyetlerine devam edecek 2 bin 310 özel kreş ve gündüz bakımevi ile özel çocuk kulüplerinde Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde belirtilen önlemler ile Bakanlık tarafından daha önce yayınlanan koronavirüs tedbirlerinin uygulanmasına devam edileceğini vurguladı.

Derya Yanık: Kreşler muaf aile çocukları için açık olacak