Denizli'de ekmek 2,5 lira oldu
İHA

Denizli'de geçtiğimiz temmuz ayında 200 gram ekmeğin fiyatı 1 lira 50 kuruştan, 1 lira 75 kuruşa yükselmişti.

Önceki gün bir açıklama yapan Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, aradan geçen 5 ay sonra maliyetlerdeki artışı gerekçe göstererek ekmeğin gramajının 230 grama, fiyatının ise 2 lira 50 kuruşa yükseltildiğini açıklamıştı.

ONAYSIZ ZAM YAPILDI

Zamlı fiyatın 18 Kasım itibarıyla uygulamaya geçeceğini duyuran Başkan Karadaban, ilk açıklamasından saatler sonra alınan zam kararının henüz Bakanlık tarafından onaylanmadığını, onay gelmeden zammı hayata geçirenlerin cezalandırılacağını ilan etmişti.

Kentte tartışmalara neden olan ve halen bakanlıktan onay gelmediği öğrenilen ekmek zammı, bugün bazı fırıncılar tarafından uygulanmaya başladı.

CAMLARA FİYAT ETİKETLERİ ASILDI

Altında Denizli Fırıncılar Odası ibaresinin yer aldığı yeni fiyat etiketlerini camlarına asan bakkallar, 75 kuruş zam yapılan ekmeği 2,5 liradan satmaya başladı. Oda tarafından yapılan açıklamayla rahat bir nefes alan Denizlilier, bugün ekmek almak için marketlere gittiklerinde büyük bir şok yaşadı.

Zammın geri alındığı haberiyle sevinen vatandaşlar, ekmeği 2.5 TL ödeyerek evlerine götürebildi.

Denizli'de ekmek 2,5 lira oldu

"ÇOK FAZLA ZAM GELDİ"

Ekmek fiyatlarından şikayetçi olan vatandaşlar, “Dün 1,75 kuruşa aldığımız ekmeği bugün 2,5 TL’ye aldık. Valilik tarafından zam gelinmeyeceği söyleniyordu. Ama bugün birkaç marketi gezdiğimde hepsinde fiyatının aynı olduğunu gördük. Çok fazla zam geldi ama yapacak bir şey yok.” şeklinde konuştu.

Denizli'de ekmek 2,5 lira oldu

Denizli'de ekmek 2,5 lira oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)