DDK: KPSS'ye yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz

Milyonlarca lisans mezununun katılım sağladığı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) 2022 KPSS lisans oturumu, günlerdir sosyal medyanın gündeminde.

Sınavdaki sorularla Yediiklim Yayınevi'ne ait denemedeki birçok sorunun aynı olduğu iddiası, incelemelerin başlatılmasına neden oldu.

Olay sonrası açıklama yapan ÖSYM'nin ortaya atılan iddiaların 'asılsız' olduğunu söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddiaların incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) talimat verdi.

KPSS konusu hakkında soruşturma başlatıldı

Devlet Denetleme Kurulu, KPSS'yle ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Başsavcılık, DDK'nın, 2022 KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusundaki suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

DDK: KPSS'ye yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz

Yediiklim Yayınevi'ne operasyon yapıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında, Yediiklim Yayınevi'ne yönelik operasyon düzenlendi. Ankara'da yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı.

İncelemelerde yayınevine ait bütün dijital materyallere el konulurken çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Yayınevinin Kızılay’da gerçekleştirilen arama çalışmalarında ise yayınevine ait dijital materyallere incelendikten sonra el konuldu.

DDK: KPSS'ye yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz

Halis Aygün görevden alındı

Öte yandan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla görevden alındı.

"Vicdanım rahat, üzgünüm"

Halis Aygün, "Alnım açık, vicdanım rahat." diyerek 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala itibar suikastı yapıldığını söyledi.

Kocaeli'den Bizim Yaka gazetesine konuşan Aygün, "4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim, üzgünüm." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunca başlatılan inceleme sonuna kadar Ankara’da kalacağını belirten Prof. Dr. Aygün, "Ben 4 yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı idim. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasını ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım." şeklinde konuştu.

DDK: KPSS'ye yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz

ÖSYM'ye Bayram Ali Ersoy atandı

Prof. Dr. Halis Aygün'ün yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

DDK: KPSS'ye yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz

"KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz"

Öte yandan Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ise son yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız."

"Soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir"

Diğer yandan  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da konuyla ilgili açıklama geldi.

Savcılık, "2022 KPSS sorularının çalındığına, sızdırıldığına yönelik çıkan iddialarla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

DDK: KPSS'ye yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruzDDK: KPSS'ye yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz

DDK: KPSS'ye yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz