Davulcu çaldı, muhtar sağlık çalışanları için söyledi
İHA

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesi, bu yıl buruk bir şekilde kutlanıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Türkiye'de Ramazan ayında, olmazsa olmazların arasında yer alan davulcuların sayısı azıldı.

Genelgeyle 20 yaş altı ve 65 yaş üstü davulcularında dışarıya çıkmasının yasaklanmasıyla birlikte, davulcu bulmak da zorlaştı.

Davulcu çaldı, muhtar sağlık çalışanları için söyledi

MUHTAR MANİ OKUDU, ORTAYA RENKLİ GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Bu geleneği sürdürmek için Burhaniye Mahallesi Muhtarı Coşkun Yıldız tarafından, bir davulcu tutuldu. Ancak davulcunun mahalleyi iyi bilmediğinden dolayı muhtarın da sahurda kendisine eşlik ederek mani okuması, renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı.

Mahalle içinde devlet hastanesinin de yer alması nedeniyle Coşkun, davulcuyla birlikte hastanenin acil servisine gelerek mani okudu.

Davulcu çaldı, muhtar sağlık çalışanları için söyledi ViDEO

SAĞLIK ÇALIŞANLARI, MUHTARA ALKIŞLARLA KARŞILIK VERDİ

Davul sesini duyan sağlık çalışanları da dışarıya çıkarak o anları cep telefonlarıyla çekerken muhtarın okudu maniler büyük alkış aldı.

Konuyla ilgili konuşan Muhtar Coşkun Yıldız şunları söyledi:

"İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle, artık davul çalanlar arasında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar yer almayacak. Bundan dolayı biz de bir davulcu tuttuk ama kendisi mahalleyi iyi bilmediğinden dolayı ben de kendisine eşlik ediyorum. Bu zor dönemlerde en çok alkışı halk edenler sağlık çalışanlarımız. Hastane de bizim bölgemizde olduğu için gelip burada birkaç mani okuyarak kendilerine moral vermeye çalıştık. Allah yardımcıları olsun, inşallah el birliğiyle bununda üstesinden geleceğiz."

Mahalle halkı ise zor bir dönemde geçtiklerini belirterek "Bu Ramazan biraz buruk geçiyor. Muhtarımız davulcu arkadaşla birlikte geziyor mani söylüyor, kendisine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Davulcu çaldı, muhtar sağlık çalışanları için söyledi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)