Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin-Biden gerilimine yorumu Rus basınında
AA

Dünya'nın önemli gündem maddelerinden biri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki gerilim.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün cuma namazı çıkışında değerlendirmelerde bulunmuştu.

Rus basını Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verdi.

"BİDEN'I ELEŞTİRDİ"

Rus basını, Erdoğan'ın, Biden'ı, Putin hakkındaki sözleri nedeniyle eleştirdiğini yazdı.

Rus haber ajansı TASS, "Erdoğan, Biden'ın, Putin hakkındaki açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi" başlığıyla servis ettiği haberde, Erdoğan'ın, "Putin, Biden'a çok akıllıca cevap verdi" şeklindeki açıklamalarına yer verdi.

Ria haber ajansı ise "Erdoğan, Putin'in, Biden'a cevabının çok şık olduğunu söyledi" ifadelerini başlığa taşıyarak, Erdoğan'ın, Biden'ı, söz konusu açıklamaları nedeniyle eleştirdiğini dile getirdi.

Erdoğan'ın, Putin ve Biden arasında yaşanan gerginliği değerlendirdiğini yazan Kommersant Gazetesi de "Erdoğan: Biden'ın, Putin ile ilgili bu ifadeleri, bir devlet başkanına yakışmayan bir ifadedir." başlığıyla konuyu haberleştirdi.

Erdoğan'dan Putin-Biden gerilimine ilk yorum VİDEO

BİDEN-PUTİN GERİLİMİ

ABD Başkanı Biden, 17 Mart'ta, Putin'in "katil" olduğunu öne sürmüş ve Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle "bedel ödeyeceğini" söylemişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin de Biden'a "sağlık" dileyerek, "Başka bir ülkeyi, devleti, halkı ya da kişileri değerlendirmek aynaya bakmak gibidir. Orada her zaman kendimizi görürüz." ifadesini kullanmıştı.

Putin, Biden'a çevrim içi yöntemle canlı yayında görüşmeyi teklif etmişti.

Biden'ın sözlerine Putin'den cevap geldi: Ona sağlıklar dilerim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin-Biden gerilimine yorumu Rus basınında

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)