Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MSÜ Mezuniyet Töreni’ndeki konuşması
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kuvvet Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Törende kürsüden açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi savunma sanayiinde de gelişimine dikkat çekti.

"TÜRKİYE GÜÇLÜYSE, HER KARDEŞİMİZ İÇİN UMUT VARDIR"

Burada yaptığı konuşmada, "Artık siyasetten ekonomiye her hususta olduğu gibi askeri alanda da yeni bir seviyeye ilerliyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin savunma sanayi teknolojilerinde geçtiğimiz 15-20 yılda katettiği mesafe, tüm dünyanın dikkatle takip ettiği, örnek aldığı bir başarı hikayesidir. Eğer Türkiye güçlüyse, yakın uzak her yerde, zalimlerin zulmü altında inleyen her kardeşimiz için umut vardır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MSÜ Mezuniyet Töreni’ndeki konuşması VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MSÜ Mezuniyet Töreni’ndeki konuşması

"BİZİMLE BİRLİKTE YÜRÜMEK İSTEYEN KARDEŞLERİMİZİN YANINDA YER ALMANIN HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ"

"Türk'ün olduğu yerde zulüm olmaz, Türk'ün olduğu yerde masum kanı akmaz." ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizlere düşen görev, tarihte yaşadıklarımızdan gereken dersleri çıkartarak, gereken ibretleri alarak tekerrürlerin önüne geçmektir. Başka coğrafyalarda bizimle birlikte yol yürümek isteyen kardeşlerimizin yanlarında yer almanın hazırlıkları içindeyiz.  Emperyalistlerin ve onların oyuncağı haline dönüşmüş kifayetsiz rejimler ile terör örgütlerinin zulmü altında inleyen kardeşlerimizin çağrılarına kulak veriyoruz."

"BİZİM, HİÇ KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOKTUR"

Türkiye'nin güçlü duruşunun en önemli ayaklarından birinin de askeri alanda verdiği mücadeleler ve kazandığı zaferler olduğunu söyleyen Erdoğan, "Neredeyse 40 yıl süren terörle mücadele döneminde kurulan tuzaklara ve oynanan oyunlara rağmen sergilenen dirayetli duruş, yeniden başarabileceğimizin işareti olmuştur." diye konuştu.

Erdoğan, "Açıkça ifade ediyorum. Bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde, birlik ve beraberliğinde gözümüz yoktur." dedi.

LİBYA'DAKİ ASKERİ ÇALIŞMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Libya'da hem diplomatik hem askeri alanda gösterdiğimiz başarı, sadece Akdeniz'de değil tüm dünyada kartların yeniden karılmasına yol açmıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MSÜ Mezuniyet Töreni’ndeki konuşması

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)