Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısı konuşması
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Gündeminde muhalefet partisi liderleri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin iktidardan ziyade muhalefet sorunu olduğunu belirtti.

HDP'nin, Millet İttifakı'nın gizli ortağı olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak İyi Parti Lideri Meral Akşener'in Başbakanlık açıklamalarını trajikomik bulduğunu aktardı.

"İYİ PARTİ, KÖR SAĞIR KALARAK KONUMUNU KORUYAMAZ"

Akşener'in, Millet İttifakı'ndaki gücünü kullanan HDP tarafından veto edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir de o ittifakın diğer partisi ve başındaki hanım var. HDP'nin Millet İttifakı'nın ortağı olduğu beyanlarla, CHP'nin belediye uygulamalarıyla inkarı olmayan bir gerçektir.

İyi Parti'nin buna kör sağır kalarak kendi konumunu koruma çabası sürdürülebilir değildir. Bu hanımefendinin başbakanlığa talip olması da bu trajikomik olayla ilgilidir.

"VETO SİNEYE ÇEKİLDİ"

HDP, Millet İttifakı'ndaki hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Hayali bir makama talip olunmamasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısı konuşması

"BUNLARIN GERİSİ ENVAİ ÇEŞİT REZİLLİKLERLE DOLUDUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener'e yönelik, "Bu hanımefendinin '28 Şubat kararlarına ben imza attım, uygulanması gerektiğine inanıyorum' sözünü unutmadık. İnsanda ilke ve omurga olmayınca her devirde ne söylemesi gerekiyorsa onu saçmaktan geri kalmaz. Bize saldıran herkes gibi bunların da gerisi envai çeşit rezilliklerle doludur." ifadelerinin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da irade üzerinden eleştiride bulundu.

"ALLAH'TAN KORKMAZ, KULDAN UTANMAZ"

Kılıçdaroğlu'nun PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırptığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hani bir söz vardır, 'Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz', tam da böyle bir profil ile karşı karşıyayız, Kılıçdaroğlu her ikisini de sürekli yapıyor.

Biz yeni anayasa diyoruz birileri de gerekirse ilk dört maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpıyor.

Buradan soruyorum; acaba Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirme fikri tüm CHP'lilerin iradesi midir, Kılıçdaroğlu'nun kişisel fikri midir? Bu CHP'nin iradesiyse ülkemiz için vahim bir sorun var demektir.

HDP'nin Millet İttifakı'nın parçası olduğu, inkarı olmayan bir gerçektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısı konuşması

CHP'NİN AK PARTİ'YE YÖNELTTİĞİ İDDİALAR

AK Parti'ye yöneltilen iddialara da çok sert tepki veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP ve Kılıçdaroğlu hemen her konuda neresinden tutsanız elinizde kalacak şekilde tel tel dökülüyor. CHP'nin başındaki zatın yalanlarını, iftiralarını ortaya sermekten biz yorulduk. Ama bu zat bunları tekrarlamaktan vazgeçmiyor.

Dün yine çıkmış Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binasından Man Adası iftirasına, uyuşturucu parasına aklına ne gelirse sallamış. Bay Kemal uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. AK Parti çatısı altında uyuşturucuyla iştigal eden insan bulamazsın. Böyle bir iftirayı da AK Parti'ye atamazsın.

Devletten aldığı maaş dışında iş yapmamış, iş nasıl yapılır konusunda fikri olmayan bu zatın iddialarına cevap vermeyi zül addediyorum. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı işinin adının siyasetle ilgisi yoktur. Artık bu kişi tababet ilminin konusu haline gelmiştir. Bu kişi artık milli güvenlik sorunu haline dönmüştür.

"CİDDİ BİR MUHALEFET SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA OLDUĞUMUZ GERÇEKTİR"

Bunların Türkiye'nin dününde hizmetleri, eserleri yoktur. Geleceğe dair kayda değer fikir ve emek ürünü, hiçbir projeleri, taahhütleri yoktur. Böyle niyet ve gayretleri de bulunmuyor.

Biz bundan sonra da hep ülkemize ve milletimize eser kazandırmanın, kalkınmamızı hızlandırma gayreti içinde olacağız. Ülkemizi tarihimizde ilk defa sivil anayasaya kavuşturma girişimimiz de bu konuda önümüze kimsenin geçemediğinin işaretidir.

Türkiye'de bir iktidar sorunu yoktur ama ciddi bir muhalefet sorunuyla karşı karşıya olduğumuz gerçektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısı konuşması VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısı konuşması

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ DEVAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"2,5 aylık aranın ardından bir kez daha burada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Geçtiğimiz yasama döneminde çok çalıştınız. Yaz aylarında şehirlerinizde teşkilatlarımızla yürüttüğünüz çalışmaları takip ettim.

Bundan sonra hem Meclis'te hem şehirlerinizde yolunuza devam edeceğinize inanıyorum.

Milli iradenin tecelligahı olan bu kurumda görev alan milletvekillerimiz halkımızla yönetim organlarımız arasındaki bağlantıyı sağlamaktadır.

Yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkileri netleştirirken, uyumu da en üst noktaya çıkardık. Bu Meclis milli mücadeleyi zafere taşımıştır, Cumhuriyetimizi kurmuştur.

Ülkemizi çok partili siyasi hayata geçirmiştir. Demokratik ve ekonomik kalkınma hamlelerine destek olmuştur. Yeni yönetim sistemimizi inşa etmiştir. Kurucu ve devrimci vasfıyla hem kazanımlarımıza sahip çıkmakta hem ufkumuzu aydınlatmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısı konuşması

YENİ ANAYASA MESAJI

Biz Türkiye'nin gündemine getirdiğimiz ülkemizin ilk sivil anayasası teklifimizde samimiyiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Diğer partilerden de hazırlıklarını paylaşmalarını bekliyoruz.

Diğer partilerin anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek yasama yılı bitmeden neticelendirebiliriz. Öncelikle diğer partilerin anayasa tekliflerini açıklamaları gerekiyor. Uzlaşma olmazsa 2023 seçimlerinde hep birlikte milletin terazisine çıkarız. Milletimizin kararı da başımız gözümüz üzerinedir.

Burada temel belirleyici ülkemizin yönetim sistemidir. Bizim bakışımız şöyle:
Türkiye'nin elde ettiği avantajların ne kadar kritik olduğunu salgın döneminde yaşadık ve gördük.

Sağlıktan sanayiye diğer ülkelerden kendimizi ayrıştırdık. Gerçekten iyi bir iş yaptık diyebiliyoruz. Eksikler, aksaklıklar yok mudur, vardır. Hepsinin de farkındayız. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar da mevcut. Bunların hepsi de küçük revizyonlarla düzeltilebilecek tali meselelerdir.

Böyle bir imkanın olmaması durumunda ise seçim sonrasına kadar ortaya çıkacak birikime göre biz Cumhur İttifakı çatısı altında kendi düzenlemelerimizi hayata geçiririz. 2023 sonrası için büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz doğrultusunda daha kolay ve hızlı ilerlemeyi sağlayacak yol tayin ediyoruz.

EKONOMİK GELİŞMELER

TBMM'nin yeni yasama yılı açılış konuşmamda ekonomiyle ilgili de kapsamlı değerlendirme yapmıştım. Demokrasi ve kalkınma hamlelerimizin ekonomimize etkisi IMF borcumuzdan kurtulmuş olmamızdır. Eski Türkiye'yi hatırlayanlar bu başarıyı çok iyi bilecekler.

Baskıların, zulümlerin Türkiye'sinden bölgesinin ve dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelmesini unutamayız.

"TÜRKİYE, DÜNYANIN AÇIK ARA EN FAZLA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ YURDU KAPASİTESİNE SAHİP ÜLKESİDİR"

Türkiye'nin yol aldığı bir alan da üniversite kapasitesiyle, yurduyla, kredisiyle ve tüm unsurlarıyla yüksek öğretimdir. Türkiye, dünyanın açık ara en fazla yükseköğretim öğrenci yurdu kapasitesine sahip ülkesidir. Türkiye'de 724 bin kamu ve 300 bin özel sektörü ile toplamda 1 milyonun üzerinde yurt kapasitesi varken İngiltere'de 550 bin, Fransa'da 365 bin, İspanya'da 91 bindir. Bizden önceki dönemde 180 bin şimdi ise 724 bin yetmez, halen süren yatırımlarla 110 bin kapasite daha ilave edeceğiz. Eskiden 30-40 kişilik koğuşlarda kalan öğrencilerimiz artık 3-4 kişilik interneti, dolabı, tuvaleti olan odalarda öğrenimini sürdürüyor. Bir senede ben bu sorunu çözmezsem siyaseti bırakırım diyor. Sen bunu ilk defa söylemiyorsun ki çok söyledin bunu.

"ÜNİVERSİTESİ OLMAYAN İLİMİZ YOK"

Bu yıl ortaya çıkan karmaşanın sebebi, geçtiğimiz yıl ile bu yılın başvurularının üst üste gelmesinin yol açtığı yoğunluktur. Açıkta kalan öğrencilerimizle ilgili çözüm çalışmalarımız, yatırımlarımız devam ediyor.

Göreve geldiğimizde öğrencilerimize 45 liracık burs veriliyordu. Şimdi 650 lira. Gençlerimize aylık 570 lira da beslenme yardımı yapıyoruz bursun dışında. Hiç bir evladımızın maddi imkansızlık nedeniyle üniversite eğitiminden mahrum kalmaması için talep eden her öğrencimize burs veya kredi veriyoruz. 76 üniversiteden devraldık. Şimdi 200 küsür üniversitemiz var. Yani üniversitesi olmayan il yok.

Hakkari'deki evladımız oradan çıkıp İstanbul'a, Ankara'ya gelmesin diyerek üniversiteyi onun ayağına götürdük. Ayrıca, yaklaşık 1,5 milyon öğrencimize yüksek lisans düzeyinde 1300 lira, doktora düzeyinde ise 1950 liralık kredi veya burs ödemesi yapıyoruz. Bir zamanlar üniversiteler açılırken bir numaralı tartışma sorunu harç sorunuydu. Ülkemizi bu sancıdan biz kurtardık. Harç diye bir şey ortada artık yok.

"BİZ, ÜNİVERSİTELERİMİZİ TERÖR KILIKLILARA BIRAKMAYIZ"

Kendi hocalarına bile saygısı olmayan bu tipleri biz öğrenci olarak kabul etmiyoruz. Adeta terörist tiplere arka çıkılıyor. Bu sorunları da kendi mecrası içerisinde en kısa sürede çözeceğiz. Biz üniversitelerimizi terör kılıklılara bırakamayız. Öğrenci, ilim, irfan, hikmet için gelecek. Bunun dışında asla.