Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir'de toplu açılış töreni konuşması
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de HAİER Beyaz Eşya Fabrikası ve Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyete geçen yeni fabrikaların resmi açılış törenine katıldı.

Sanayinin dikkatini sadece üretime yöneltmek için her türlü ihtiyaçların sunulduğu bir sistem kurduklarını belirten Erdoğan, "Bu planlı OSB sayesinde ihracat ve istihdam istikametinde yolumuza devam ediyoruz." dedi.

"TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPAN HERKES KAZANACAK"

Koronavirüs salgınına rağmen yatırımların sürdüğünü ifade eden Erdoğan, "Türkiye'ye yatırım yapan, Türkiye'nin aydınlık geleceğine güvenen herkes kazanmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

ELEKTRİKLİ ARAÇTA HEDEFİ AÇIKLADI

Erdoğan, TOGG ile elektrikli araçlarda ön alıcı bir adım attıklarını dile getirerek, bataryalar konusundaki çalışmaların devam ettiğini söyledi ve ekledi: "Hedefimiz, ülkemizi Avrupa'nın elektrikli araç üssü haline getirmektir."

Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazanacak ViDEO


Cumhurbaşkanı Erdoğan, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

"BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ATILMIŞ YENİ ADIMLAR"

"Bugün Haier ile birlikte salgının zorlayıcı şartlarına aldırış etmeden Eskişehir OSB'de son dönemde üretime geçen 52 fabrikanın daha resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu fabrikalara ve alt yapılara büyük ve güçlü Türkiye için atılmış yeni adımlar gözüyle bakıyoruz.

"GÜVENLİ LİMAN OLARAK TÜRKİYE'Yİ SEÇTİLER"

Firma bulaşık ve kurutma makinesi yatırımı için güvenli liman olarak Türkiye'yi seçti. Yatırım bedeli 400 milyon lirayı bulan kurutma makinesi fabrikası üretime başladı. Tam kapasite ile çalışmaya başladığında yılda 1,5 milyon kurutma makinesi üretecek.

Yapım aşamasında olan 450 milyon liralık bulaşık makinesi fabrikasında da çalışmalar süratle devam ediyor. İnşallah haziran ayında faaliyete geçecek. Türkiye Haier'in Avrupa'daki en büyük üretim üssü haline geliyor. Bu yatırım için firmanın yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir'de toplu açılış töreni konuşması

"ESKİŞEHİR'İN SEÇİLMESİ FEVKALADE İSABETLİ"

Türkiye artık geçmişte ülkemizde esamesi dahi okunmayan teknolojileri üretir hale gelmiştir. Bu kapasiteyi her geçen gün perçinliyoruz. Bu yatırımlar için Eskişehir'in seçilmiş olması da fevkalade isabetlidir.

Çünkü Eskişehir bir asrı aşan sanayileşme kültürü, altyapısı ile yatırımlar için biçilmiş kaftandır. OSB'de 43 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Bu sayı 57 bine ulaşacak.

ESKİŞEHİR'E YATIRIMLAR 30 MİLYARI GEÇTİ

Eskişehir 1 milyar dolara yaklaşan rakamı ile ülkemizin en fazla ihracat yapan şehirlerinden biri. Ülkemizin ilk ve tek yerli şanzımanı bu şehrin alametifarikalarındandır.

Hükümetlerimiz döneminde Eskişehir'e yaptığımız yatırımlar 30 milyarı aştı. Burada sanayicimize bir müjde vermeyi özellikle arzuluyorum. Sivrihisar OSB'yi bu yıl tamamlayarak sanayicimizin hizmetine sunuyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir'de toplu açılış töreni konuşması

"GÜVEN ORTAMINI BOZMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

Pusuya yatarak ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere diyorum ki hiç heveslenmeyin, bu ülkedeki istikrar ve güven ortamını bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez.

Gündemimiz yatırımdır, insanımıza hizmettir, refahı artırmaktır. Dünyanın kabuğuna çekildiği salgın döneminde biz varımızla yoğumuzla dünyaya açılıyoruz. Yatırımcı kaliteli altyapıya yatırım yapar, iyi işleyen bir ekosisteme yatırım yapar, cazip teşviklere yatırım yapar.

İklim değişikliği dünyayı bambaşka bir noktaya sürüklüyor. İşte bu yüzden Paris İklim Sözleşmesi'ni onaylayarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir'de toplu açılış töreni konuşması

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ PARLAK"

Hedefimiz ‘Made in Turkey’ değil ‘Made in Türkiye’ markasının tüm dünyada hak ettiği yere ulaşmasıdır.

Türkiye’nin geleceği parlaktır. Bizi hedeflerimizden alıkoymaya yönelik iftiralar, yıldırma stratejileri olacaktır.

Türkiye’nin sütunları olan müteşebbislerimizle altından kalkamayacağımız şey yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir'de toplu açılış töreni konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir'de toplu açılış töreni konuşması