Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uluslararası medyaya Paris eleştirisi
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TRT World Forum"a video mesajla katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, uluslararası medyanın Türkiye'ye karşı uyguladığı çifte standardı anlattı.

Gezi Parkı olaylarının çıktığı günleri hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönemde birçok medya kuruluşunun Taksim'den canlı yayın yaptığına dikkat çekti.

Erdoğan, aynı medya kuruluşlarının, Fransa'nın başkenti Paris'te çıkan ve ortalığı savaş alanına çeviren olaylarla ilgili üç maymunu oynadığını söyledi.

"GEZİ OLAYLARIYLA BAŞLAYAN SÜREÇ.."

Türkiye'nin uluslararası alandaki başarılarının ve ülke içinde yaşadığı büyük değişimin, dış dünyada hakkaniyetli bir şekilde yer almadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hatta çoğu durumda başarılarımız yok sayılarak ya da çarpıtılarak, olduğundan farklı bir şekilde aktarılıyor. Gerçeği keşfetmek için değil, zihinlerdeki oryantalist kalıplara uygun cevaplar bulmak için Türkiye'ye bakılıyor. Özellikle 2013 senesinden itibaren Gezi olaylarıyla başlayan süreçte, ülkemiz çok ciddi haksızlıklara, çifte standartlara maruz kalmıştır.

"SOKAKLARI YAKIP YIKANLAR BARIŞÇIL GÖSTERİCİ OLARAK GÖSTERİLDİ"

Sokakları yakıp yıkanlar, 24 saat canlı yayın yapan uluslararası medya kuruluşları tarafından, barışçıl göstericiler olarak lanse edilmiştir. Suriye'de yüz binlerce sivilin kanını döken bölücü terör örgütü mensupları, Batılı sözde prestijli dergilerin kapağını süslemiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uluslararası medyaya Paris eleştirisi ViDEO

"PARİS'İN GÖBEĞİNDE OLANLARI GÖRMEZDEN GELDİLER"

Ama aynı olaylar daha sonra Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşanınca, bize basın özgürlüğü dersi verenler, üç maymunu oynadılar. Paris'in göbeğinde haftalarca süren Sarı Yeleklileri görmezden geldiler.

FRANSIZ POLİSİNİN GÖSTERİCİLERİ KÖR EDEN ORANTISIZ MÜDAHALELERİ

Fransız polisinin göstericileri kör eden orantısız müdahalelerinden hiç bahsetmediler. Fransız devlet organlarının medyaya yönelik ablukası karşısında eleştirel tek cümle kurmadılar." şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)