Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi sonrası Yunanistan mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'nın başkenti Madrid'de, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamındaki temaslarını tamamladı.

Uçakta gazeteciler ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Yunanistan ile ilişkilere yönelik şu soru yöneltildi:

"Yunanistan'la ilişkilerde bir süredir gergin bir döneme girildi. Sizin de çok net açıklamalarınız oldu ve en temel mesele zaten adaların silahlandırılması mevzusu. Bu noktada sizin açıklamalarınızın Yunanistan tarafından yeterince anlaşıldığını düşünüyor musunuz? Abdülhamid Han gemimiz en son filoya katıldı. Doğu Akdeniz'de özellikle de Kıbrıs açıklarında sondaj çalışmaları yapacak mı?"

"Şimdilik bu görüşmeye ayıracak vaktimiz yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruyu şu ifadeler ile yanıtladı:

"Yunanistan'ın başındaki zatın tavrı zaten belli oldu. Bu tavır karşısında da bazı aracıları devreye sokuyorlar. Yaptığım görüşmelerde hemen hemen bütün cumhurbaşkanları, başbakanlar biz aracı olalım, bir araya getirelim, görüşmeniz olmayacak mı, en azından bu yıl sonuna kadar görüşme yapsanız gibi bir yaklaşım ortaya koydular. Biz de kendilerine şunu söyledik; kusura bakmayın, bizim şimdilik bu görüşmeye ayıracak vaktimiz yok.

"O artık Türkiye'deki gelişmeleri beklesin"

Çünkü adaları şu anda nasıl silahlandırdıkları ortada. Diğer taraftan hava sahamızı sürekli ihlal ediyorlar. Şimdi bizimle uyumlu bir hale gelecek olan kalkıp da hava sahalarımızı ihlal etmek suretiyle bizi tahrik eder mi? Bir de adalara gidiyor; oralarda beton barınaklar yapmak, çukurlar kazmak suretiyle oralardan da sinyal vermeye kalkıyor. İyi niyeti yok. İyi niyeti olsa bu adımları atmaz. Bunları yaptığına göre, kusura bakmasın, biz bu yıl bir defa Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısını yapamayız, yapmayacağız. Ve o artık Türkiye'deki gelişmeleri beklesin. Kendisine de çeki düzen versin. Kendisine çeki düzen vermedikten sonra bizim bir araya gelmemiz mümkün değil."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi sonrası Yunanistan mesajı