Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener'e Fatih benzetmesi tepkisi
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in siyasette ortaklık yaptığı isimler, Erdoğan'ın gündemindeydi.

"MERAL HANIM, SEN BUNLARLA BERABERSİN"

Geçmişte yaşananları anımsatan Erdoğan, "Bir taraftan duvarlarımızı 'Zulüm 1453'te başladı' diyerek kirletenler, diğer taraftan Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içine bira şişeleriyle girmek suretiyle, oradan Taksim'e yürüyenler... Meral Hanım, sen bunlarla berabersin." dedi.

"BAY KEMAL DE AYNI YÜRÜYÜŞÜ YAPANLARDAN"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak da "Bay Kemal, o da yine aynı yürüyüşü yapanlardan. Biz ise Türk siyasetinin kalitesini düşürenlere aldırmadan, 84 milyonun tamamının huzuru için çalışmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener'e Fatih benzetmesi tepkisi VİDEO

AKŞENER'İN TEPKİ ÇEKEN İFADELERİ

Akşener, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Yenikapı'da düzenlenen etkinlikte, "1453, Fatih Sultan Mehmet aynı senin gibi dedi ki; 'Ya İstanbul beni alır ya ben İstanbul'u alırım. İki kararlı lider ve İstanbul alındı. İkinci istikbal fethi." ifadesini kullanmıştı.

Kahramanmaraş'ta katıldığı programda konuşan Erdoğan, "Meral Hanım, sen kimi kime benzetiyorsun?" sorusunu yöneltti.

"FATİH'İN KİM OLDUĞUNU BİLMİYORLAR"

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için kalkıp bunu Fatih'e benzetiyor. Bunlar Fatih'in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Duvarlara yazdılar, Taksim olaylarında Başbakanlık konutumuzun hemen karşısında duvara yazdıkları şuydu: 'Zulüm 1453'te başladı.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener'e Fatih benzetmesi tepkisi

"FATİH KİM, SİZLER KİM"

Meral Hanım, sen kimi kime benzetiyorsun? 'Zulüm 1453'te başladı' diye duvarlarımıza bu yazıları yazanlarla beraber aynı yolda yürüyorsun.

Gezi Parkı olaylarında Bizans olaylarını yaşayanlarla beraber yürüyorsun. Sizin birbirinizden farkınız yok. Fatih kim, sizler kim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener'e Fatih benzetmesi tepkisi