Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Işıklar' açıklaması
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı sonrası Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ın tartışmalara sebep olan paylaşımına yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan paylaşımın talihsiz bir açıklama olduğunu vurguladı.

"BİREYSEL BİR PAYLAŞIM OLARAK DÜŞÜNÜLEMEZ"

Erdoğan, açıklamasına şu sözler ile devam etti:

"Demek ki tartışmalı bir tweet attı. Tartışmalı bir tweet attığı için de tartışılır hale geldi. Bunu özellikle bireysel bir tweet olarak değerlendirmek doğru olmaz. Çünkü 'Bütün çalışıyoruz. Işıklarımız yanıyor.' ifadesiyle zaten bir bütünü adeta bir kolektif yapıyı ifade eden bir yaklaşım burada söz konusu. Çok talihsiz bir açıklama. Bu talihsiz açıklamayı keşke yapmamış olsaydı.

"ÇOK ARZU EDİYORSA SİYASETE GİRSİN"

Kaldı ki bir üyenin üzerine böyle bir şey düşmezdi. AYM üyesinin adeta böyle bir sürecin içinde farklı bir şekilde yer alması adeta bir siyasete soyunmuş olması; çok arzu ediyorsan bu işi istifa edersin, gelirsin siyasetin içerisine girersin. Siyasetin içinde bunu da bundan daha ötesini de söyleme şansını da yakalarsın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Işıklar' açıklaması

"GEREĞİNİ ONLAR YAPMALI"

AYM üyesi Yıldırım'ın, "yanlış anlaşıldığını ve kamuoyundan özür dilediğini ifade ettiği" hatırlatılarak, "Sizce bu özür yeterli mi?" sorusuna Erdoğan, "Bunu şu anda AYM Başkanı ve heyeti düşünmelidir. Ortada böyle bir tablo varsa gereğini de onlar yapmalıdır." karşılığını verdi.

Öte yandan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi açıklamasıyla ilgili çalışma görecek miyiz sorusuna ise "İnşallah" diyerek cevap verdi.