Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyanet açıklaması
AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan'ın ilk cuma namazını Hacı Bayram Camisi'nde kıldırırken hutbesinde; zinanın haram, eşcinselliğin sapkınlık olduğunu söyledi.

Ankara Barosu da Erbaş’ın bu sözlerinden büyük rahatsızlık duydu. Erbaş'ı kınayan Ankara Barosu, çirkin ifadelere yer vererek skandal bir açıklamaya imza attı.

Ankara Barosu'nun açıklamasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sert bir cevap geldi.

"SÖYLEDİKLERİ SONUNA KADAR DOĞRUDUR"

Erdoğan, "Başkanımız biliyorsunuz, bir açıklama yaptı. Bu açıklamasıyla sadece inancının, ilminin ve yürüttüğü görevinin gereğini yerine getirmiştir. Söyledikleri de sonuna kadar doğrudur.

Elbette Diyanet İşleri Başkanımızın sözleri sadece kendini Müslüman olarak tanımlayan, İslam dairesinde gören kişiler için bağlayıcıdır.

Kendini bu sıfatlarla tanımlamayanlar için söz konusu ifadeler sadece görüşten ibarettir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyanet açıklaması

HERKES HADDİNİ, YERİNİ BİLECEK

Ülkemizde eğer İslam adına konuşması gereken birisi varsa, bir kurum varsa Diyanet İşleri Başkanlığı'dır ve buranın Din İşleri Yüksek Kurulu vardır. Diyanet İşleri Başkanımız, dini noktada herhangi bir konuda çıkar hutbelerinde, gerek vaazu nasihatlarinde anlatmakla mükelleftir. Bu Ankara Barosu'nun yetkisinde olan bir konu değildir. Herkes haddini, yerini bilecektir.

ALİ ERBAŞ'A YAPILAN SALDIRI, DEVLETE YAPILAN SALDIRIDIR

Ankara Barosu başta olmak üzere kullanılan üslup konu ve şahıs boyutunu aşıp kasıtlı İslam'a saldırı halini almıştır. Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı, devlete yapılan saldırıdır. Yapılan her gönderme karşımızdaki zihniyetin ilkelliğinin, nefret bataklığının birer yansımasıdır.

FAŞİZMİN EN İLKEL HALİ

Faşizmin en ilkel halini yansıtan bu yaklaşımların ülkemizdeki varlığı; demokrasi, çoğulculuk, inançlara saygı gibi ilkelerin hala yerli yerine oturmadığına işaret ediyor. Demokratlık adına faşizmi, halkçılık adına millet düşmanlığını sergileyen bu mankurtların gerçek yüzleri birer birer ifşa olmaktadır. Türkiye bu zihniyetten arınma aşamasına gelmiştir.

18 YILDAN BERİ...

Biz 18 yıldan beri ısrarla ve bilinçli olarak, bu ilkel siyaset tarzının ülkemizi sürüklemeye çalıştığı mecraya kaymayı reddettik. Eğer bizler bu oyuna gelmiş olsaydık, böyle davranmasaydık, icrat yerine sadece polemik yapsaydık bugün hep birlikte halimiz haraptı." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)