Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan değerlendirmesi
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da Kurşunlu Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın gündeminde Afganistan konusunda ABD ile yürütülen görüşmeler vardı.

ABD'nin yanı sıra NATO ile de görüştüklerini belirten Erdoğan, "En ideal şekliyle Afganistan'daki bu adımı inşallah atmış olacağız." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

AFGANİSTAN AÇIKLAMASI

"Dün Savunma Bakanımız, Amerikan Savunma Bakanı'yla görüşmesini yaptı. Ve bu konuyla ilgili olarak biz şu anda Amerika'yla, bunun yanında NATO'yla bu görüşmeleri yapmak suretiyle Türkiye'nin Hamid Karzai'deki (Uluslararası Havalimanı) görev alanı ne olacak, burada neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz. Bunların kararlarını aldık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan açıklaması ViDEO



NATO müzakerelerinde de Sayın Biden ile şahsım gerek birebir görüşmemizde bunları konuştuk. Gerekse heyetler arası görüşmede bunları görüştük, konuştuk. En ideal şekliyle Afganistan'daki bu adımı inşallah atmış olacağız."

"UĞUR BEY VE EŞİ MİSAFİRİMİZ OLACAK"

Aşılamada 58 milyonun geride bırakıldığını belirten Erdoğan, "Her şeyden önce şu anda 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz aşılamada. Şimdi aşılamada da biliyorsunuz kademe sistemi ayrıca yaş gruplarına göre getiriyoruz. Biontech'ten gelen bir miktar aşı var.

Sinovac'tan bir miktar aşı geldi, geliyor. Bütün bunlarla beraber en yakın zamanda Uğur bey ve eşi misafirlerimiz olacaklar. Biontech'te çok daha seri adım atacağız." dedi.