Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenski'nin ortak basın toplantısı
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ülke arasındaki ilişkiler üzerine değerlendirmeler yapan Erdoğan, Kırım'ın ilhakına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"YASADIŞI İLHAKI TANIMIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Ukrayna'yı bölgemizde istikrar, güvenlik, barış ve refahın temini için kilit bir ülke olarak görüyor. Bu çerçevede Ukrayna'nın egemenliğini, Kırım dahil toprak bütünlüğünü, siyasi egemenliğini hep destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Türkiye, Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenski'nin ortak basın toplantısı VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenski'nin ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Salgın başlamadan hemen önce Şubat ayında yüksek düzeyli stratejik konseyimizin 8. toplantısı vesilesi ile Kiev'i ziyaret etmiştim.

Arayı fazla açmadan sayın Zelenskiy ile yeniden bir araya gelmemiz ilişkilerimizi güçlendirme yolundaki güçlü irademizin bir tezahürüdür.

Az önce imzalanan metinler de bu irademizin pek çok başlıkta somut projelerle vücut bulmasını sağlayacaktır.

Bugün değerli dostumla önce ikili, bilahare heyetler arasındaki görüşmelerle ikili ilişkilerimizin gündemindeki konuları etraflıca ele aldık. İşbirliğimiz savunma sanayiinden eğitime, turizmden sağlık sektörüne geniş bir yelpazede karşılıklı yarar temelinde derinleşiyor.

Görüşmelerimizde yatırımların arttırılmasıyla ekonomik ve ticari iş birliğimizi yeni seviyelere taşıma yönündeki karşılıklı irademizi teyit ettik.

Turizm alanında, küresel salgına rağmen bu yıl 500 binden fazla Ukraynalı misafiri ağırlamış olmamız, halklarımız arasındaki yakınlığı ve aldığımız önlemlere olan itimadını açıkça gösteriyor.

Görüşmelerimizde salgınla mücadelede Türkiye-Ukrayna halkının yanındadır. İhtiyaç olduğu takdirde daha fazla destek sağlamaya hazırız. Görüşmelerimizde güvenlik alanındaki işbirliğimizi güçlendirme, suçluların karşılıklı iadesi yönünde atılabilecek adımları ele aldık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ukrayna Devlet Nişanı takdim edildi VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)