Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler sınırdan uzaklaşmazsa yeniden harekete geçeriz
AA

AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de yeni operasyon mesajı verdi.

Türkiye'nin Suriye merkezli maruz kaldığı terör saldırılarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Rusya'ya yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlerin belirlenen hatlar dışına çıkarılması gerektiğine vurguladı.

"TEKRAR HAREKETE GEÇERİZ"

Sınırda teröre karşı verilen mücadelenin altını çizen Erdoğan, "Bu teröristler belirlediğimiz hattın dışına çıkarılmazsa ihtiyaç duyduğumuz her an harekete geçmek için meşru sebebe sahip olduğumuzu tekrar tekrarlıyorum." dedi.

Erdoğan: Teröristler sınırdan uzaklaşmazsa yeniden harekete geçeriz VİDEO


RUSYA VE ABD'YE ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tek amacının kendi güvenliğini sağlamak olduğunu hatırlatarak Rusya ve ABD'ye seslendiği açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Rusya'nın İdlib bölgesindeki Suriye Milli Ordusu güçlerine saldırısı bölgede kalıcı barış ve huzurun istenmediğine işarettir.

ABD'nin Suriye'nin Irak sınırı boyunca oluşturmaya çalıştığı yapının yeni çatışmaların, trajedilerin habercisi olduğu da açıktır."

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜ, TÜM SURİYE'Yİ TERÖRDEN TEMİZLEMEYE YETER"

Kimsenin toprağında ve petrolünde Türkiye'nin gözü olmadığını dile getiren Erdoğan sınır güvenliklerine dair yapılan operasyonlara ilişkin, "Türkiye'nin gücü gerekiyorsa Suriye'yi tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler sınırdan uzaklaşmazsa yeniden harekete geçeriz

CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Suriye topraklarına çöreklenen ama DEAŞ'la bizim kadar mücadelesi olmayan güçler artık orta oyunu bir kenara bırakmalıdır.

Bir asırdır emperyalistlerin oyun sahası haline gelmiş bu kadim toprakların artık içinde bulunduğu cendereden kurtulma zamanı gelmiştir.

Siyasi, ekonomik, kültürel ve askeri gücümüzü artırmaya, kardeşlerimize ve dostlarımıza destek olmak için de ihtiyacımız bulunuyor.

Bugünkü topraklarımızı parça parça bölerek paylaşmayı, milletimizi esir haline getirmeyi planlayanların hesaplarını İstiklal Harbi ile bozduk.

Milletimiz her saldırının ardından yeniden iradesine sahip çıktı, ülkeyi yeniden rayına oturttu.

Elimizdeki her değer gibi Cumhuriyetimize de sahip çıkacağız.

Cumhuriyetimize var gücümüzle sahip çıkarak kendimize güçlü bir gelecek inşa edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler sınırdan uzaklaşmazsa yeniden harekete geçeriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler sınırdan uzaklaşmazsa yeniden harekete geçeriz

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)