Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal konut projesinin ikinci etabını başlatacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Açıklamalarında TOKİ'nin sosyal konut projesine ilgili yoğun olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci etap müjdesini de verdi.

Başvuru sayısı 2 milyonu geçen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Seçimin ertesinde yeniden bir hamle yapılabilir. O zamana kadar da zaten bu inşaatların kabası bitmiş olur, yüzde 50-60 oranında ilerlenmiş olur. Çünkü orada işin tamamen bitmesi 1,5-2 yılı bulur.

"Seçimden sonra yeni bir etabı inşallah başlatacağız"

Allah nasip ederse seçimden sonra yeni bir etabı inşallah başlatacağız. Çünkü bizim arsa noktasında filan sıkıntımız yok. Arsa noktasında sıkıntı olmadıktan sonra, yeter ki iş yapacak bir iktidar olsun. İş yapacak iktidar da biziz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut projesiyle ilgili yıl sonu bitmeden inşaat çalışmalarına başlama talimatı verdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal konut projesinin ikinci etabını başlatacağız

“105 yurt açılışının ötesinde bu sene, arz olarak öğrenci talebinden çok çok fazlayız”

Muhalefet kanadından gelen TOKİ'nin sosyal konut ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yurtlarıyla ilgili eleştirilere de tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Betonsuz ne bina oluyor ne yol oluyor ne köprü oluyor. Bunlar böyle diyor ama dedikleri şeylerin akla, mantığa sığar bir yanı var mı? 105 yeni yurt açılışı yaptık. Bu 105 yurt açılışının ötesinde bu sene arz olarak öğrenci talebinden çok çok fazlayız. Bütün bunlara rağmen şu anda ‘Daha da artı değer meydana getirelim, herhangi bir sıkıntı kesinlikle olmasın’ diyoruz.”

“Bizim yurtlar gerçekten çok lüks”

2002 yılında 182 bin olan yurt kapasitesini 2022 yılında 850 bine çıkardıklarını ifade eden Erdoğan, "Bizim yurtlar gerçekten çok lüks. Ben yurtları dolaşıyorum, bakıyorum. Yemekler hakeza öyle. Ücretler çok çok düşük. İşin böyle bir güzelliği de var. Bütün bunların yanında da tabii benim iftihar ettiğim bir şey de şu; öğrenci kişilik buluyor. Özellikle ‘Bu benim yurdum’ diyebiliyor. Biz ranzalarda kaldık. Şimdi üç yatak, karyola, çalışma odası, gardırobu her şeyi içinde. Yurtlar böyle… Birçoğu da manzarasıyla her şeyiyle çok çok farklı. Yani ‘Beton filan’ diyorlar ama bir gel, gez, gör, bak neyin nesidir? ‘Hakikaten nasıl bir yurt, bir göreyim şunu’ diye bir dertleri yok." dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detayları HABERE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal konut projesinin ikinci etabını başlatacağız