Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te Toplu Açılış Töreni'nde konuştu
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, bazı programlara katılmak üzere Siirt'e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde konuştu.

Açıklamaların geçmişten bugüne yapılan yatırımlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, şu ifadeleri kullandı:

"Yaklışık 33 aylık bir aranın ardından tekrar Siirt'te olmaktan tekrar sizlerle kucaklaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Bu şehrin hısmı olmakla iftihar etmeyi daima sürdüreceğim.

"HAYATIMIN ÖNEMLİ  DÖNÜM NOKTALARINDA BANA EŞLİK ETTİ"

Bu şehir hayatımın önemli dönüm noktalarında bana eşlik etti. Okuduğum şiir nedeniyle hapse atarak siyasi hayatıma son vermeye çalıştılar. Başlangıcı tekrar Siirt'te yaptık. Biz de başbakan olarak cumhurbaşkanı olarak her alanda Siirt'in gelişmesi büyümesi için ne gerekiyorsa yaptık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te Toplu Açılış Töreni'nde konuştu

"75 KALEM ESER VE HİZMETİN RESMİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Bugün de elimiz boş gelmedik. Şehrimize kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 2,5 milyar lirayı geçen 75 kalem eser ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

Biraz sonra yerinde kurdale kesme törenine katılacağımız HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi, 102 milyon dolarlık yatırım bedeli ile şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir yatırım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te Toplu Açılış Töreni'nde konuştu VİDEO

"7 BİN 500 KİŞİYE BURADA İŞ SAĞLANACAK"

Şöyle tabi gençler var aramızda onlar bilmezler. Fakat biz 20 yıl öncesine gidelim. Ne havaalanı, ne havaalanından buraya böyle bir yol var mıydı? Üniversitemiz var mıydı? Şimdi maşallah yolumuz çift gidiş çift geliş gayet güzel. Yılda 50 bin ton üretimle başlayıp ilave yatırımlarla önce 120 bin sonra 250 bin ton kapasiteye çıkacak bu tesis şehrimize yapılan en büyük sanayi yatırımıdır. Tesiste ilk etapta 500 kişi ile açılacak. İleride 3 bin kişiye çıkacak ardından 7 bin 500 kişiye burada iş sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te Toplu Açılış Töreni'nde konuştu

"TERÖRİSTLERİN SALDIRILARINI DEĞİL ÜRETİMİ İSTİHDAMI KONUŞACAĞIZ"

Dışa bağımlı olduğumuz çinko ithalatı için harcanan paranın önemli bir kısmı ülkede kalacağı gibi önemli bir ihracat kapısı da açacağız.Açacağımız tesisler yeni ekonomi politikamızın ne derece doğru olduğunu ortaya koyuyor. Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme üzerine kurulu yeni ekonomi programımızın ne derece doğru olduğunun ispatıdır. Siirt'ten Hakkari'ye kadar bu tesisin geniş faaliyet alanında terörü, teröristlerin saldırılarını değil üretimi istihdamı konuşacağız. Cudi'nin, Kato'nun adı terörle değil inşallah yatırımla anılmaya başladıysa büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası hedefine emin adımlarla ilerliyoruz.

"ZAROVA KÖPRÜSÜ  AÇILIŞINI DA BUGÜN YAPIYORUZ"

Toplu açılış törenimizde ayrıca 575 milyon liralık yatırım olan Şirvan Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni de hizmete açıyoruz. Siirt Eruh yolu üzerindeki Zarova Köprüsü'nün açılışını da bugün buradan resmen yapıyoruz.

Bu ulaşım yatırımı 57 kilometrelik yolun en kritik yeri Zarova Köprüsü ile sizlere güvenli, hızlı, konforlu bir seyahat imkanı sunacaktır. Bir başka önemli ulaşım yatırımı da Siirt şehir geçişinin yapımı tamamlanan 11,5 kilometrelik kısmıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te Toplu Açılış Töreni'nde konuştu

"PERVARİ'NİN DE İHALESİ ÖNÜME GELİYOR VE ONUN DA İHALESİNİ YAPACAĞIZ"

Pervari yoluyla alakalı olarak 1 milyar maliyetle inşallah en geç önümüzdeki yol ihalelerinde Pervari'nin de ihalesi önüme geliyor ve onun da ihalesini yapacağız.

EĞİTİMDE 30, SAĞLIKTA 10 AYRI YATIRIM

Eğitimde halk eğitim merkezi, kütüphaneler, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise düzeyinde okulların bulunduğu 30 ayrı yatırımı bugün açıyoruz. Sağlıkta aile sağlığı merkezlerimizden ve sağlık personeli için yapılan lojmandan oluşan 10 ayrı yatırımın açılışını da bugün yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te Toplu Açılış Töreni'nde konuştu

"TÜM BU ESERLERİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Eruh gençlik merkezini resmen hizmete açıyoruz. Siirt Belediyemizin kendi imkanlarıyla ve çeşitli kurumlarımızın destekleriyle hayata geçirdiği çok sayıda yatırım var. Bu yatırımları da resmen bugün hizmete açıyoruz. Şimdi Pervari size geliyoruz, Pervari Belediye'mizin hizmet binası, spor salonu, mini basket sahaları, tekstil atölyesi hizmetlerinin resmi açılışını da bugün burada yapıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum."

"HER YIL YARIM MİLYAR DOLARA YAKIN TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ"

Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi'ne ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözleri kaydetti:

"Yatırım bedeli 102 milyon dolar olan tesis, Türk-Katar ortaklığı ile Siirt Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. Tamamen dışa bağımlı olduğumuz çinko ihtiyacımızın yarıcı inşallah burada üretilecek. Böylece her yıl yarım milyar dolara yakın cari açıktan tasarruf sağlayacağız. Tesisin istihdam anlamında da bölgeye muazzam bir katkısı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te Toplu Açılış Töreni'nde konuştu

"TOPLAM 3000 KARDEŞİMİZ İŞ İMKANINA KAVUŞACAK"

Siirt’teki fabrikada 500 Hakkari’deki madenlerden Siirt'e kadar uzanacak tedarik zincirinde 2500 olmak üzere toplam 3000 kardeşimizi iş imkanına kavuşacak. Bugün ayrıca bu yatırımın devamı niteliğinde olan kurşun, gümüş ve sülfürik asit fabrikalarının da temelini atıyoruz. 2023’e kadar tamamlanacak olan bu tesisler ile birlikte yatırım tutarı 500 milyon dolara sağlanan istihdam da 7500 kişiye ulaşacak.

"İŞ ADAMLARINI KENDİ ŞEHİRLERİNE YATIRIMLAR YAPMAYA DAVET EDİYORUM"

Bölgemizin evladı olan tüm iş adamlarını kendi şehirlerine, kendi insanlarına hizmet edecek bu tür yatırımlar yapmaya bugün ayrıca davet ediyorum.

Bu tesisin de bu yatırımların ilk adımı olmasını temenni ediyorum. Tesisin Siirt’e ve tüm bölge illerine hayırlı uğurlu olmasını Allah’tan diliyorum. Bu tesisin yapım sürecine destek olan tüm kurumlarımıza ayrıca şükranlarıma sunuyorum. İnşallah bol üretim diliyorum bol üretimini dışında dünya pazarlarında da inşallah bereketi gelecek, Allah’tan niyaz ediyorum. Kazancınız bol olsun, geleceğiniz aydınlık olsun."

KILIÇDAROĞLU'NUN TÜİK ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarında öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:

"Dün TÜİK'e randevu filan almadan oraya da gitmek istedi. TÜİK'te buna randevu vermedi. Gittiler kurumun önünde bir genel başkan orada gösteri yapıyor.

"DEVLETİN KURUMLARI SENİN ŞAMAR OĞLANIN DEĞİL"

İnsan utanır. Bir insan davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil. Devletin kurumları zaten yapmaları gereken açıklamaları zaten yapıyorlar.

"SİYASET MEYDANINDA ÇIK KARŞIMIZA"

Kılıçdaroğlu'nun bugün Mersin'de miting yaptığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Mersin'de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Çünkü burası Siirt. Diyor ki 'Bize daha büyük alan verilseydi orayı doldururduk.' Şu anda topladığın kalabalık ortada. Resmi rakamlar elimizde. İşte bak Siirt burada. Buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum, bırak kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi de siyaset meydanında çık karşımıza. Tabii bu işler kaset kumpasıyla genel başkanlık koltuğuna oturmaya benzemez. Gerçi bu zat sürekli yalan söyleyerek, sürekli iftira atarak, sürekli çark ederek siyaseti de kirletiyorlar. Hiç değilse orada biz kendisine hak ettiği cevabı verme imkanına sahibiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te Toplu Açılış Töreni'nde konuştu

"ÜLKEMİZİN ÇIKARLARINA ZARAR VERİRSE KARŞISINDA BİZİ BULUR"

Siyasette bu zat aslında bizim sıkletimiz değil. Genel başkan olduğu günden beri tek bir seçimi bile kazanamayarak bunu ortaya koydu. Üstelik kaybettiği her seçimin ardından gereğini yapacağım dediği halde, hala pişkince orada oturmaya devam etmiştir. Buna rağmen kendisini asıl mücadele alanına çağırıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun kendi partisi içindeki meselesi bizi ilgilendirmez ama milletimizin değerlerine saldırır ülkemizin çıkarlarına zarar verirse karşısında bizi bulur. Aynı şekilde polisi ile savcısıyla, memuruna, işçimize, iş insanımıza, muhtarımıza sataşırsa, karşısında yine bizi bulur. Gitsin kendi çöplüğünde eşelensin. Bu ülkenin tertemiz insanlarına çalışanlarına üretenlerine bulaşmasın.

"7 DÜVELE MEYDAN OKUYOR GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Biz ülkeyi tarihinin en kritik ekonomik atılımına hazırlamak için her türlü riski alıyor, 7 düvele meydan okuyor gece gündüz çalışıyoruz. Bu zatta küçük şovlarla siyasi şovlar peşinde koşuyor. Siyaseti çirkeflik sananların ülkeye de millete de hayrı dokunmaz.

"ÜLKEYİ YATIRIMLA, İSTİHDAMLA, İHRACATLA BÜYÜTECEĞİZ"

Biz diyoruz ki ülkeyi yatırımla istihdamla, ihracatla büyüteceğiz. Bunların yanında varsa kim var? İYİ Parti (İP). Kim var? Terör örgütünün beslediği malum parti var. Bunların varsa daha iyi alternatifleri söylesinler onu tartışalım. Düşünü gayrimilli diyor. Kime? Erdoğan'a oy verene.

Erdoğan'a bu milletin yüzde 52'si oy verdi. Sen kimsin de Erdoğan'a oy verenlere gayri milli diyorsun? Adama ne derler, hadi oradan. Sen önce seçim kazanma nedir bunu öğren.

"BIRAKIN ÜÇ KURUŞLUK KAR İÇİN MEMLEKETE ÇEYREK ASIRLIK ZARAR VERMEYİ"

Bırakın yeminli Türkiye düşmanlarına göz kırpmayı, bırakın yalan yanlış bilgilerler insanları töhmet altına sokmayı. Bırakın üç kuruşluk kar için memlekete çeyrek asırlık zarar vermeyi.

"ARKALARINA KIRIK DÖKÜK NE VARSA TAKMIŞLAR"

Terör örgütünün beslemeleriyle beraber yürümüyorlar mı? İşte ben inanıyorum ki Siirt 2023'te bunların topuna birden gereken dersi verecek. Bir yanlarına terör örgütü güdümündeki partiyi almışlar. Bir tarafta kendini tanımlamakta zorlanan partiyi almışlar. Arkalarına da kırık dökük ne varsa takmışlar.

"3 GÜNDE HEPSİNİ ŞAMAR OĞLANINA BENZETİRLER"

Ortada ne demokrasi ne ekonomi ne dış politika konusunda herhangi bir program yok. Sadece laklak var. Sadece ucuz kabadayılık var. Bu kadar vizyonsuz, çapsız, bu kadar küçük hesapçı ekip ülkenin küresel ve bölgesel çıkarlarını nasıl savunacak. Üç günde hepsini şamar oğlanına benzetirler. Türkiye'nin en büyük sorunu işte bu çapsız muhalefet anlayışıdır.

"TÜİK'E KARŞI ÇIKIYORSUN, OECD'YE DE Mİ?"

Ülkemiz salgın döneminde köklerinden sarsılan küresel ekonomik işleyişin yeni dengesinde gelişmiş ülkeler ligine çıkma fırsatı yakalamıştır. Avrupa’ya en yakın ve gerekli altyapıya sahip en büyük üretim merkeziyiz. Dünyanın tamamına kolayca erişebilecek potansiyele de sahibiz. Üretim ve istihdam merkezli büyüme stratejimizin meyvelerini hızla topluyoruz Ya TÜİK’e karşı çıkıyorsun, peki öbür tarafında OECD’ye mi karşı çıkıyor.

"DÜNYADA EN YÜKSEK BÜYÜME ORANINI BİZ YAKALADIK"

OECD Türkiye büyüme rakamlarını veriyor. Türkiye'yi 10. gösteriyorlar. Şu anda en büyük büyüme özelliğine sahi ülkelerden biri Türkiye. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında, dünyada en yüksek büyüme oranını biz yakaladık.

"CHP IMF'CİDİR"

Yıllarca ekonomide iliğimizi sömüren yüksek faiz ve yüksek enflasyonun sembolü olduğu IMF'yi bize dayatanlar elbette rahatsız oldu. CHP IMF'cidir. Şu anda bizim IMF'ye borcumuz yok. Biz artık kendimize yetiyoruz.

Merkez Bankası’nın rezervi 27 buçuk milyar dolardı. Şimdi 126 milyar dolara çıktı. Nereden nereye. Fakat bu CHP, yanına taktığı bazı o tipler ile adeta arkasında boş teneke… Ne diyorlar işte biz şuraya çıkarmıştık. Şunu bir defa bilmeniz lazım benim başbakan olduğum yerde senin sesin çıkabilir mi? Utanmadan sıkılmadan ben şunu yaptım, ben bunu yaptım. Ya sen neyi yaptın? Başbakan benim. İmzayı ben attım. Ben bunu yaptım diyorsun. İnsan utanır.

“RAHATSIZLIĞIN EMARELERİNİ 2013’TEN BERİ GÖRÜYORUZ”

Şimdi bunlar bu rahatsızlığın emarelerini, 2013’ten beri siyasetten sosyal hareketler, terörden uluslararası tazyiklere kadar, her alanda zaten görüyoruz. Buna rağmen yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Cudi’ye huzur geldi mi? Gabar’a Tendürek’e huzur geldi mi? Bestler Deresi’ne huzur geldi mi? Siirt’te geceleri herkes rahatlıkla sokağa çıkabiliyor mu? İşte bunları beraber yaptık. Siz bize inandınız, biz de size güvendik ve bu yolda böyle yürüyoruz.

“MİLLETİMİZİN YAŞADIĞI HER SIKINTIYI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Son 3 yıldır, bize ekonomimizle saldırıyorlar. Salgını küresel ekonomilerde yol açtığı krizlerde ülkemizin yaşadığı bu süreç birleşince bir süredir dengesiz kur ve fiyat anlayışı ile karşılaştık. Milletimizin yaşadığı her sıkıntıyı yakından takip ediyoruz.

“YÜKSEK FAİZE KARŞI DESTEK PAKETLERİNİ DEVREYE ALIYORUZ”

Bir yandan yatırım istihdam üretim ihracat ve büyüme. Bu odakla yeni ekonomi politikamızı güçlendirirken, diğer yandan insanlarımızın günlük hayatlarında karşılarına çıkan sorunları çözecek adımlarımızı atıyoruz.

“ERDOĞAN DÜN DE DÜŞÜK FAİZ DİYORDU BUGÜN DE”

Sanayicilerimizi, işletmecilerimiz, esnaflarımızı yüksek faize karşı destekleyecek paketleri devreye alıyoruz. Ya bu Kemal ne diyordu? Gel faizi 1’e indir CHP olarak destek vereceğiz. Şimdi ne diyor? Yüksek faiz. Bunlar akşam başka, sabah başka. Tayyip Erdoğan dün de düşük faiz diyordu, bugün de diyor. Yarında diyeceğim. Asla buradan taviz yok. Çünkü faiz, zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir illettir.

“ÜRETENİN VE İSTİHDAM SAĞLAYANIN DÜŞÜK FAİZ İLE YANINDA OLACAĞIZ”

Üretenin ve istihdam sağlayanın daima düşük faiz ile yanında olacağız. Çalışanlarımızı enflasyona ve fiyat artışlarına karşı koruyacak tedbirleri de uygulamaya başladık. Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı ücret oranlı ücret artışları özel sektöre de yol gösterici olmaktadır. İnşallah asgari ücreti kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek, dar gelirli insanlarımızı ferahlatacağız.

“YÜKSEK FİYAT ARTIŞLARININ BİR KISMA KÜRESEL EMTİA FİYATLARINDAKİ AŞIRI YÜKSELMEDEN KAYNAKLANIYOR”

Ülkemizin sağlık sisteminin kritik kadroları olan uzman ve pratisyen hekimlerin kamuda çalışmayı sürdürmelerini teşvik edecek ilave ücret artışları da yaptık. Öğretmenlerimiz için de yeni meslek kanunu ile ilave imkanlar getiriyoruz. Diğer kamu çalışanlarının da haklarını gözetecek adımları atmayı sürdüreceğiz. Özel sektörümüzün de önümüzdeki dönemde genel olarak istihdamı yükseltme yanında nitelikli iş gücünü korumaya dönük bir ücret politikası izleyeceğine inanıyorum. Böylece ekonomide sağlanan olumlu gelişmelerin tüm kesimlerin faydasına olacak şekilde yayılmasını hedefliyoruz. Yüksek fiyat artışlarının bir kısmı enerji ve gıda başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki aşırı yükselmeden kaynaklanıyor.

STOKÇULARA SESLENDİ

Şu anda bu yüksek fiyatların bir kısmının yakında yeniden dengeye oturması bekleniyor. Kimi ürünlerde görülen fahiş fiyat artışlarının bir sebebi de maalesef piyasadaki açgözlü fırsatçılardır. Buradan ülkeme sesleniyorum, stokçulara sesleniyorum. Hangi üründe olursa olsun depolarda bütün bu malları stoklayanları yakaladığımızda gereken bedeli ödeyeceklerdir.

“KUR DALGALANMALAIRINI MAKUL VE İSTİKRALI BİR ÇİZGİYE OTURTACAĞIZ”

Döviz kurlarındaki artışta da yabancıların eli yanında zaman zaman bu aç gözlülüğün izlerini görüyoruz. Çok da uzun olmayan bir sürede inşallah tüm bu fiyat hareketlerini kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir çizgiye oturtacağız. Önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren ekonomide gerçekten gelişmiş ülkeler standardını yakalamaya başladığımız bir seviyeye ulaştığımızı göreceğiz. 2023'te sizlerin huzuruna milletimize verdiğimiz sözü yerine getirmiş olmanın huzuru ile çıkacağız.

“BU TABLOYU KENDİ ÜLKESİNE İNANMAYANLARA ANLATAMAZSINIZ”

Kardeşlerim, tabii bu tabloyu kendi ülkesine inanmayanlara anlatamazsınız. Biz onlara yaptığımız yolları, köprüleri, tünelleri, barajları, havalimanlarını, hastaneleri, millet bahçelerini de anlatamamıştık. Varsınlar ekonomide başlattığımız tarihi değişimi de anlamasınlar. Milletimiz bizi anlıyor, bizi destekliyor o bize yeter."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te Toplu Açılış Töreni'nde konuştu

ALİ BABACAN’A TEPKİ

Merkez Bankası’nın rezervi 27 buçuk milyar dolardı. Şimdi 126 milyar dolara çıktı. Nereden nereye. Fakat bu CHP, yanına taktığı bazı o tipler ile adeta arkasında boş teneke… Ne diyorlar işte biz şuraya çıkarmıştık. Şunu bir defa bilmeniz lazım benim başbakan olduğum yerde senin sesin çıkabilir mi? Utanmadan sıkılmadan ben şunu yaptım, ben bunu yaptım. Ya sen neyi yaptın? Başbakan benim. İmzayı ben attım. Ben bunu yaptım diyorsun. İnsan utanır.

“RAHATSIZLIĞIN EMARELERİNİ 2013’TEN BERİ GÖRÜYORUZ”

Şimdi bunlar bu rahatsızlığın emarelerini, 2013’ten beri siyasetten sosyal hareketler, terörden uluslararası tazyiklere kadar, her alanda zaten görüyoruz. Buna rağmen yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

Cudi’ye huzur geldi mi? Gabar’a Tendürek’e huzur geldi mi? Bestler Deresi’ne huzur geldi mi? Siirt’te geceleri herkes rahatlıkla sokağa çıkabiliyor mu? İşte bunları beraber yaptık. Siz bize inandınız, biz de size güvendik ve bu yolda böyle yürüyoruz.

“MİLLETİMİZİN YAŞADIĞI HER SIKINTIYI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Son 3 yıldır, bize ekonomimizle saldırıyorlar. Salgını küresel ekonomilerde yol açtığı krizlerde ülkemizin yaşadığı bu süreç birleşince bir süredir dengesiz kur ve fiyat anlayışı ile karşılaştık. Milletimizin yaşadığı her sıkıntıyı yakından takip ediyoruz.

“YÜKSEK FAİZE KARŞI DESTEK PAKETLERİNİ DEVREYE ALIYORUZ”

Bir yandan yatırım istihdam üretim ihracat ve büyüme. Bu odakla yeni ekonomi politikamızı güçlendirirken, diğer yandan insanlarımızın günlük hayatlarında karşılarına çıkan sorunları çözecek adımlarımızı atıyoruz.

“ERDOĞAN DÜN DE DÜŞÜK FAİZ DİYORDU BUGÜN DE”

Sanayicilerimizi, işletmecilerimiz, esnaflarımızı yüksek faize karşı destekleyecek paketleri devreye alıyoruz. Ya bu Kemal ne diyordu? Gel faizi 1’e indir CHP olarak destek vereceğiz. Şimdi ne diyor? Yüksek faiz. Bunlar akşam başka, sabah başka. Tayyip Erdoğan dün de düşük faiz diyordu, bugün de diyor. Yarında diyeceğim. Asla buradan taviz yok. Çünkü faiz, zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir illettir.

“ÜRETENİN VE İSTİHDAM SAĞLAYANIN DÜŞÜK FAİZ İLE YANINDA OLACAĞIZ”

Üretenin ve istihdam sağlayanın daima düşük faiz ile yanında olacağız.

Çalışanlarımızı enflasyona ve fiyat artışlarına karşı koruyacak tedbirleri de uygulamaya başladık. Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı ücret oranlı ücret artışları özel sektöre de yol gösterici olmaktadır.

İnşallah asgari ücreti kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek, dar gelirli insanlarımızı ferahlatacağız.

“YÜKSEK FİYAT ARTIŞLARININ BİR KISMA KÜRESEL EMTİA FİYATLARINDAKİ AŞIRI YÜKSELMEDEN KAYNAKLANIYOR”

Ülkemizin sağlık sisteminin kritik kadroları olan uzman ve pratisyen hekimlerin kamuda çalışmayı sürdürmelerini teşvik edecek ilave ücret artışları da yaptık. Öğretmenlerimiz için de yeni meslek kanunu ile ilave imkanlar getiriyoruz. Diğer kamu çalışanlarının da haklarını gözetecek adımları atmayı sürdüreceğiz. Özel sektörümüzün de önümüzdeki dönemde genel olarak istihdamı yükseltme yanında nitelikli iş gücünü korumaya dönük bir ücret politikası izleyeceğine inanıyorum. Böylece ekonomide sağlanan olumlu gelişmelerin tüm kesimlerin faydasına olacak şekilde yayılmasını hedefliyoruz. Yüksek fiyat artışlarının bir kısmı enerji ve gıda başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki aşırı yükselmeden kaynaklanıyor.