Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehriban Hatun Camii'nin açılışına katıldı
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından Burhaniye Şehriban Hatun Camii'nin açılış törenine katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, komşuları Tahsin Karademir'in annesinin adıyla inşa ettirdiği caminin tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diledi.

"CAMİLER İNŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Karademir'in bu mescidi, camiyi güzel bir mimariyle inşa ettiğini dile getiren Erdoğan, "Bunu Kur'an Kursu'yla beraber yavrularımızın ve tüm komşularımızın, Müslümanların emrine amade kıldı. Allah kendilerinden razı olsun. Rabb'imizin de buyurduğu gibi 'Kim bu dünyada benim için bir mescit bina ederse, ben de cennette onlar için bir ev, bir beyt inşa ederim.' Rabb'imiz böyle buyuruyor ve şimdiden tabii bu hazırlıkları imkanı olanlar hep beraber yapmak durumundayız, yapıyoruz, yapacağız. Devleti ricali olarak bizler de tüm Müslümanların verdiği desteklerle ülkemizin dört bir yanında mescitlerimizi, camilerimizi inşa etmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Tabii bu yavrularımız için de bu mescitler, camiler adeta birer mektep, birer medrese olacak. Sözleri daha fazla uzatmadan Şehriban annemize ve geçmişlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Bunun yanında tüm imkanı olanları da böyle bir seferberliğin içerisinde olmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua okudu. Caminin açılışı kurdelesi Erdoğan tarafından kesildi.

Erdoğan Şehriban Hatun Camii'nin açılışına katıldı

780 KİŞİLİK KAPASİTE

Şehriban Hatun Camii, Burhaniye Mahallesi Çamlıca Caddesi'nde bulunuyor. Cami aynı anda 780 kişinin ibadet edebileceği, Kur'an Kursu, erkek ve kadın şadırvanı, kütüphanesi, imam ve müezzin lojmanları, Afet Koordinasyon Merkezi ile Üsküdar Belediyesi tarafından 2200 metrekarelik bir külliye haline getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehriban Hatun Camii'nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehriban Hatun Camii'nin açılışına katıldı