Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nda
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi programlar kapsamında Sakarya’ya geldi.

İlk ziyaretini Arifiye ilçesinde bulunan Tank-Palet Fabrikası’na yapan Erdoğan, burada fabrikanın Katarlılara satıldığını iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap verdi.

Erdoğan, "Bugün burada sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu fabrikamız 1973 yılından beri ordumuza hizmet veriyor. 4 yıl önce de bu tesisi Milli Savunma Bakanlığı bünyesine aldık. 2019 yılında Milli Savunma Bakanlığımız ile fabrikada yeni bir dönemi başlattık.

"YÜZDE 51 TÜRK ORTAKLARA AİTTİR"

Fabrikamızın mülkiyeti Hazinemizin, tahsisi Milli Savunma Bakanlığı'na aittir. Tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır. Fabrikamızın işletmesini yürüten Türk firmasıdır. Kadrolarımız Asfat'ta bulunmaktadır. Hiçbir çalışanımız hak kaybına uğramamıştır. Üretim TSK'mızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda askerlerimizin kontrolünde devam etmektedir.

Yabancı ortak sadece finansal ortaktır. Yüzde 49'uyla. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir. Fabrikanın fiili yönetiminde Tosyalı Holding'in dışında ortak yoktur. Buradaki çalışmalar ülkemizin önde gelen demir-çelik sanayici Tosyalı Holding tarafından yürütülecektir. Kim satıldığını iddia ediyorsa, yalan söylüyordur.

"BAY KEMAL'İN İŞİ GÜCÜ YALAN"

Bay Kemal’in işi gücü akşam yalan sabah yalan. Neymiş, Katarlı öğrenciler Türkiye'de sınavsız tıp okuyacakmış. Yok böyle bir şey. Eğer iddianı ispat edemezsen namertsin. Yok böyle bir şey. Sen gençlerimize hakaret ediyorsun, saygısızlık yapıyorsun. Bu itham üzerinde ülkemize her kim ülkemize ve ordumuza iftira atıyorsa devlet ve millet düşmanıdır.

Bunlarda yalan söylemek ve iftira atma konusunda Allah korkusu olmadığı gibi yargı kararlarına saygı da yoktur. Aynı yalanları sürekli tekrarlayıp duruyorlar. Milletimiz 2023 seçimlerinde bunları bir kez daha sandığa gömerek cevabını verecektir. Siyaset dürüstlük ister, dürüst olacaksın ama dürüstlük bunların semtine uğramamış.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katar buranın yüzde 49 ile finansal ortağıdır VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)