Cumhurbaşkanı Erdoğan Reyhanlı Barajı'nın açılışında
ensonhaber.com

Hatay'da inşası tamamlanan Reyhanlı Barajı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle sağladığı katılımla hizmete açıldı.

480 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'nda 585 bin 160 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reyhanlı Barajı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, barajın ülkemize sağlayacağı ekonomik faydaları sıraladı.

ÜLKE EKONOMİSİNE YILDA 350 MİLYON LİRALIK KATKI SAĞLACAK

Baraj sayesinde yılda 350 milyon lira tasarruf edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı, enerji üretimine de ek 80 milyon liralık bir katkı olacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, 2 baraj, 2 gölet, 15 sulama tesisi, 5 dere ıslahı ve 1 içme suyu tesisinin de inşasının devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu projenin yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira- İZLE

"ENERJİ ÜRETİMİNDE EK 80 MİLYON LİRALIK DESTEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'nın taşkınlardan korunması ve sulanmasını sağlayacak önemli bir yatırımdır. Afrin ve Karasu Çayları ile beslenecek baraj sayesinde Amik Ovası'nda afet riskinin de büyük ölçüde önüne geçilmiş olacaktır. Bu projenin sulamada, ülkemiz yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira, enerji üretiminde ek katkısı da 80 milyon liradır. Halen 2 baraj, 2 gölet, 15 sulama tesisi, 5 dere ıslahı ve 1 içme suyu tesisinin inşası sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Reyhanlı Barajı'nın açılışında

"HER ALANDA CUMHURİYET TARİHİNİN TAMAMINDA YAPILANLARI 5'E 10'A KATLADIK"

Bugün Türkiye dünyadaki kriz merkezlerinin tam göbeğinde yer almasına rağmen dimdik ayakta olmasını, her alandaki sağlam altyapısına borçludur. Geçen 18 yılın her günü ülkemize ve milletimize eser kazandırdık. Her alanda cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları 5'e, 10'a katlayan yatırımları hayata geçirdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Reyhanlı Barajı'nın açılışında

"İSTİKRAR SAĞLANANA KADAR SAHADA YER ALMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Koronavirüs salgınının etkisi ile yeniden şekillenen küresel dünya düzeninde ülkemizin hak ettiği yeri almak için gece gündüz çalışıyoruz. Her yerde dostlarımızın yanında yer alırken kendi geleceğimizi de şekillendiriyoruz. Hatay, Suriye meselesinde en çok bedel ödemiş şehirlerin başında geliyor. Dünyaya insanlık ve kardeşlik dersi veren Hataylıların her birine şükranlarımı sunuyorum. Hatay, anavatana katılma kararı alarak duruşunu 80 yıl önce net bir şekilde ortaya koymuştur. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve İdlib harekatlarımız, buradaki kardeşlerimize vefamızın gereğiydi. Biz Suriye güvende olmadan, Türkiye'nin de güven içinde olmayacağını biliyoruz. Tıpkı Balkanlarda, Kafkaslarda, Akdeniz'de olduğu gibi. İstikrar sağlanana kadar sahada yer almayı aktif bir şekilde sürdüreceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Reyhanlı Barajı'nın açılışında