Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da konuştu
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu programı kapsamında toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Stadyumu,  Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programda milyonların merakla beklediği fındık alım kilogram fiyat ortalamasını da 54 TL olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

"Ülkemizi 2053 vizyonuna da sizlerle birliklte hazırlayacağız"

"Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Epeyce ara verdik. Neredeyse 3 yıl oldu. Ordu'yu özlemişiz. Gördüğüm kadarıyla muhteşem katılımla Ordu'da bizi özlemiş. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin.

Ordu'yla beraber yol yürüdüğümüz müddetçe biz yorulmayız. Ülke ve millet sevdası yüreğimizde oldukça dünyaya sığmayız. Türkiye'nin 81 vilayeti ile birlikte hizmet etmek için 20 yıldır yaptıklarımıza siz şahitsiniz.

Demokrasi ve kalkınma mücadelemizde hep yanımızda olan Ordu'ya şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi 2053 vizyonuna da sizlerle birliklte hazırlayacağız.

"CHP'nin karneyle benzin dağıtılan önemleri vardı, bizim iktidarımızda böyle şeyler yok"

Geleceğimizi ipotek altına soktular. Ancak bugün tüm dünya krizin pençesindeyken, biz dolu dizgin hedeflerimize ilerlemeyi sürdüyoruz. Elbette bizim de sıkıntılarımız var ancak biz bunları aşabilecek kapasitedeyiz.

Yıllarca bu ülkeyi, milli iradeyi yok sayarak, darbelerle demokrasimizi yaralayarak, yokluk ve yoksullukla insanımızın belini bükerek engellediler. CHP'nin karneyle benzin dağıtılan, ekmek dağıtılan dönemleri vardı. Bizim iktidarımızda hamd olsun böyle şeyler yok.

"Türkiye'de seçme ve seçilme yaşını 18'e indiren iktidar AK Parti olmuştur"

Büyük davanın son temsilcisi olarak bundan 21 yıl önce sizlerin huzuruna geldik. Gördük ki 20 yılda asırlık işler yapmak mümkünmüş. Karşımdaki bu gençler 20 yaş ve altı. Parlamentoya girmek için 30 yaş seçilme yaşıydı. Biz bunu 18'e indirdik. Türkiye'de seçme ve seçilme yaşını 18'e indiren iktidar AK Parti olmuştur.

"Önümüzde 2023 var"

Bu ülkenin eğitim alt yapısını, sağlık sistemini, yoldan havalimanına, konuttan baraja temel ihtiyaçlarını 20 yılda yapmak mümkünmüş. Ordu'ya da Giresun'a da böyle bir havalimanı yakışırdı. Aşkınan koşan yorulmaz. İşte biz de bunu yaptık. Demek ki oluyorumuş.

Artık bu ülkeyi de, bu milleti de 20 yıl öncesine geri götürmeye kimsenin gücü yetmez.

Türkiye üzerine hesapları olanların, hangi hesaplar içerisinde olduklarını biliyoruz. Her 10 yılda bir hizaya getirilen Türkiye yok. Biz ülke ve millet olarak tüm sınamalardan alnımızın akıyla çıktık.

Şimdi önümüzde 2023 var. Hedeflerimize ulaşarak, ve kazanımlarımızdan taviz vermeyerek atlattığımızda önümüzde yepyeni bir dünya ve yepyeni bir gelecek olduğunu göreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da konuştu

"Bay Kemal SSK'yı batırmadı mı"

Karşımda bir pankart var. 'Fındık dalda tekleme, Altılı masa Ordu'dan oy bekleme.' Benim Ordu'm böyle işte. Haddini bildirir.

Bunların eser namına bir müktesebatları bulunmuyor. Bizim yaptığımız projeleri sanki kendisi yapmış gibi sahipleniyorlar. Bunlar elit görse mertek sanacak. Bir zamanlar bu Bay Kemal SSK'nın başında değil miydi? SSK'yı batırmadı mı? Ne hale getiridi oraları.

Şimdi hastanelerimizin her biri birbirinden güzel. Şimdi bir şehir hastenesi Ordu'ya yapıyoruz. Bu zata zaman zaman Bay Kemal diyerek takılıyorum. En sonunda bunu kendisi de kabul etti.

"Emekli CHP Genel Müdürü"

Ama seçimden sonra buna 'Emekli CHP Genel Müdürü'nü de eklemesi gerekiyor. Yıllardır kendisine, yalan siyasetini bırak dedik ama dinletemedik.

Bunların milletin değerleri, dertleriyle ilgili bir dertleri yok. Sıkıntıya düştüklerinde bir köşeye çekilip kahvesini yudumladığını 15 Temmuz'da gördük. Bu kadar yüreksiz çıkmaları bize dokundu.

Fındık alım kilogram fiyat ortalamasını 54 TL oldu

Ordu hem üretim alanı hem rekolte itibarıyla ülkemizin 3'te birini karşılıyor. Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı 1 doların altındaydı. Şimdi biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bugün açıklayacağımız fiyatla üreticimizin yüzünü güldüreceğimize inanıyorum.

Bu sene fındığın alım fiyatını levanten kalite için alan destekli olarak 54 TL olarak açıkladık. Bereketli olsun. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. TMO tüm hazırlıklarını tamamladı. Hasatın ardından fındıklar depolara girmeye başlayacak. Emeği geçenleri tebrik ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da konuştu