Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki fetih kutlamalarında
ensonhaber.com

İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümü kutlanıyor...

Fetih kutlamaları kapsamında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen fetih şöleni, vatandaşların yoğun katılımıyla başladı.

Proje kapsamında ilk fidan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dikildi.

Fidan dikiminin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılırken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da fetih duası yaptı.

Fetih duasının ardından kürsüye gelen Erdoğan, törene katılan vatandaşlara seslendi.

"Erdoğan ölümüne burada"

Cumhurbaşkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kaçacak' iddilarına değindi.

Erdoğan, "Akıl ve ahlak dışı hezeyanlarla bu iş olmaz. İşte Erdoğan burada. Ataköy'de. Ölümüne burada. 15 Temmuz gecesi ben milletimi nereye çağırdım? Milletim geldi mi oraya? geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akıl ve ahlak dışı hezeyanlarla bu iş olmaz VİDEO

"Kaçacak dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan yahu!"

Bay Kemal tankların arasından Bakırköy belediyesine gitti. Biz ise buradan mesajımızı verdik. Kaçacak dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan yahu! Biz vesayet güçlerinin nobranlığından kaçmamışız.

"Son nefesimize kadar buradayız"

Biz terör örgütlerinin ve onların ağababalarının saldırılarından kaçmamışız. Biz siyasetin ve ekonominin tetikçilerinin tuzaklarından kaçmamışız. Biz tankların tüveklerin namlularından kaçmamışız. Biz gözümüzü burada açtık ilk havamızı burada soluduk Allah'ın izniyle son nefesimize kadar da buradayız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki fetih kutlamalarında

"Fatih'in İstanbul'u fethettiği gençler.."

Erdoğan'ın konıuşmasından satır başları:

"Konstantiniye muhakkak feth olacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun askeri ne güzeli askerdir" buyuran Peygamber Efendimizin İstanbul'u fethiyle 569.yıl dönümün kutladığımız bu günde 560 bin kişi karşımda bulunuyor.

Siz ne güzel insanlarsınız. Sizler, İstanbul'un İnşallah 2023'e giden bu yolda hazır olduğunuzu gösterdiniz.

Fatih'in İstanbul'u fethettiği gençler, sevgili çocuklar sizleri muhabbetle selamlıyorum. İstanbul Havalimanı Millet Bahçesi'nden tüm vatandaşlarıma selamlarımı gönderiyorum.

Çağ açıp çağ kapatan ecdada selam olsun

Bugün İstanbul'un fethinin 569.yıldönümü ve Cumhur İttifakı olarak bir aradayız. 569. yeniçerimiz burada. Fethin 600.yılına adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık.

Bu sembollerin her biri geleceğe bir ışıktır. Bugün burada vizyon olarak konuştuklarımız yarın ülkemizin hakikatleri olarak karşımıza çıkacaktır. Fetihler çağlar üstü olur, çağlar işte böyle açılır böyle kapanır.

Bir çağ kapanır bir çağ açılır. Çağ açıp çağ kapatan ecdada selam olsun. Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurundaki gençleri günü kutlu olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki fetih kutlamalarında

"Bunların derdi oraya harcanan para değildir"

Bu yurt binasının yapılmasından FETÖ, PKK, Ermeni ve Rum lobileri, sivil toplum kuruluşu görünümlü istihbarat aygıtları ve bir de CHP ve Bay Kemal rahatsız.

Bu yurt hizmete girdiğinde ABD'ye giden gençlerimizi düşmanlar ağına düşüremeyeceklerdir. Anneler ve babalar evlatlarını huzuru kalple oraya eğitime gönderecekler.

Bunların derdi oraya harcanan para değildir. Bu Türkiye düşmanlarının oyunlarını bozuyoruz. Kahırlarından ölse de bu oyunları da bozacağız. Bu eserleri tamamlayıp milletimizin hizmetine vereceğiz. '

"Tek mesele İstanbul değil"

Bu yolda kararlılıkla devam ediyoruz. Hayatları boyunca ülkeye ve millete kazandırdıkları tek eserleri olmayan, hep olduğu gibi boyunlarını büküp yutkunarak orada verilen hizmetleri seyredeceklerdir.

Efendilerinden yedikleri zılgıt yanlarına kar kalacak. Gezi olayları sırasında İstanbul sokaklarını zulüm 1453'de başladı yazıları bu zihniyet kirletti.

Burada tek meselenin İstanbul olmadığını bilmemiz lazım. Ayasofya mücadelesi başlı başına sebeptir. Fatih Sultan Mehmet Han sadece İstanbul'un fatihi değildir.

Sırbistan, Mora, Atina, Eflak, Boğdan, Bosna, Hersek ve Arnavutluk'un da fatihidir. Otlukbeli zaferi ile Osmanlı sınırlarına katan fatihtir. Amasya, Sinop, Trabzon, Kırım'ın da fatihidir. Roma'ya korkulu günler yaşatan Fatih'tir. Bu fetihler kuruluş dönemini tamamlayan Osmanlı'yı cihanşümul bir devlete çevirmiştir.

"Zulme engel olamazsanız orayı fethettik diyemezsiniz"

Batılı devletlerden farklı olarak fethettiğimiz her yerde medeniyetimizin en güzel örneklerini sergileyen, imar hareketleri başlattık. Cami, medrese, kütüphane, çeşme, köprü, çarşı, hanlar, hamamlar, kervansaraylarla fethettiğimiz beldeleri yepyeni bir çehreye büründürdük.

Fatih de geniş coğrafyada birliğin ve adaletin tesisi için samimi gayret göstermiştir. Bizim medeniyetimizde fethetmek işgal etmek, yağmalamak değildir. Allah'ın adaletini o beldede hakim kılmaktır. Adaleti tesis edip, zulme engel olamazsanız orayı fethettik diyemezsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki fetih kutlamalarında