Cumhurbaşkanı Erdoğan: Helallik istemek geleneğimizin bir parçası
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 saat süren kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, koronavirüs salgınıyla mücadele alınan ve alınacak olan tedbirler hakkında yeni yol haritasına değindi.

Esnafa destek paketinin detaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Sıkıntı yaşayanlar olmamış mıdır? Muhakkak olmuştur." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"HELALLİK İSTEMEK GELENEĞİMİZİN, İNANCIMIZIN GEREĞİ"

"Dünyadaki ve bölgemizdeki örnekleriyle mukayese edildiğinde Türkiye'nin hem vatandaşlarına hem iş dünyasına ciddi ve etkin destekleri sağlayan ülke olduğu hakikattir. Bunu biz söylemiyoruz, uluslararası kuruluşlar ifade ediyor. Tüm gayretlerimize rağmen gönlü buruk kalan vatandaşlarımız varsa onlardan helallik istemek inancımız ve kültürümüzün gereğidir.

"YANLIŞ YAPTIYSAK HESABINI MİLLETİMİZE VERECEĞİZ"

Helal ve helalleşme bilmeyenler elbetteki buradaki inceleği fark etmez. Bizim bu hususdaki muhatabımız da zaten milletimizin kendisidir.  Eğer işimizi doğru yaptıysak takdirini milletimizden göreceğiz. Yanlışımız veya eksiğimiz olmuşsa da hesabını milletimize vereceğiz. milletin teveccühüne nail olduğumuz her vazifede belediye başkanı, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Türkiye'nin her karış toprağında bizim eserlerimiz var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Helallik istemek geleneğimizin bir parçası VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Helallik istemek geleneğimizin bir parçası