Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ermenistan'daki darbe girişimine karşıyım
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Büyük Selimiye Camii'nde cuma namazını kılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ermenistan'daki darbe girişimine yönelik fikirlerini belirten Erdoğan, her türlü darbeye karşı olduğunu aktardı.

"DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI, KABUL EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimini şu sözlerle eleştirdi:

"Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbeleri kabul etmemiz özellikle mümkün değildir. Askerin devreye girmek suretiyle adeta darbe çığırtkanlığı yapması da kabul edilebilir değil.

Burada bütün mesele, eğer bir yönetim değişikliğine gidilecekse bu değişikliği Ermenistan halkı yapar. Bunu da Ermeni halkının tasarrufuna bırakmak lazım.

"HALK PAŞİNYAN'I ALAŞAĞI EDECEK HALE GELMİŞTİR"

Onun tasarrufuyla da zaten Paşinyan'ın akibeti belli olmuştur. Paşinyan'ı zaten halk kendisi alaşağı edecek hale gelmiştir. Ama darbe olunca, bu olaya bakış açımız farklıdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ermenistan'daki darbe girişimine karşıyım VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ermenistan'daki darbe girişimine karşıyım

"HOCALI KATLİAMI, ERMENİSTAN'IN KİŞİLİĞİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR"

Hocalı katliamını da ele alan Erdoğan, "Her şeyden önce Hocalı katliamı, aslında Ermenistan'ın kişiliğinin ne olduğunu ortaya koyması bakımından çok çok önemli.

Bir gece kalkıp da Hocalı'da tüm insanları maalesef tanklarla toplarla saldırıya geçmek suretiyle binlerce insanın katledillmesi kabul edilebilir bir şey değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ermenistan'daki darbe girişimine karşıyım

"BİZ İCRAAT PARTİSİYİZ, LAF PARTİSİ DEĞİL"

Erdoğan, doğum günü dolayısıyla sosyal medyada "İyi ki doğdun milletin adamı" etiketiyle yapılan paylaşımlara ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine de bu hassasiyeti gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben de tabii ki onların hizmetkarı olmak için çok daha fazla çalışmanın inşallah gayreti içerisinde olacağım. Tüm arkadaşlarımla beraber gece gündüz demeden bu yolda bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü bizim bir derdimiz var. O da Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne nasıl çıkarırız? Bu tabii lafla olmuyor, icraatla oluyor. Biz zaten 18 senedir bir icraat ortaya koyduk.

Biz icraat partisiyiz, laf partisi değiliz ama ana muhalefetin ortada icraatı yok, böyle bir durumumuz var. Şu anda buraya yine bir icraatı yapmaya geldik. O da Üsküdar Belediyemizin nasıl sahilde bir Nevmekanı varsa, bir diğer Nevmekanı da burada inşallah açıyor. Gayet nezih bir yer, gençlerimizin gelip dinleneceği, derslerini çalışacağız, ikramları kabul edeceği bir yer. Biz buyuz, farkımız bu." değerlendirmesini yaptı.