Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken seçim olmayacak
AA & Ensonhaber

Son zamanlarda muhalefet tarafından konuşulan erken seçim meselesi gündemdeki yerini koruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı son açıklamayla bu tartışmalara kapıyı kapattı.

Genel Merkez'de AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin 2023 yılında yapılacağını bir kez daha dile getirdi.

"YAHU OLMAYACAK ERKEN SEÇİM"

Erdoğan, kararlı ifadelerle şu açıklamalarda bulundu:

"Biz, bundan 10 yıl önce 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde mevcut takvime göre seçim yılı 2024'tü. Fakat ilginçtir hala 'erken seçim, erken seçim'. Olmayacak erken seçim, Haziran 2023.

"15-20 AYDA SEÇİM YAPMAK İLKEL KABİLE İŞİ"

Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değiller. Geçti o, onlar tarih oldu. Öyle 15 ayda bir, 20 ayda bir seçim yapmak, bunlar ilkel kabilelerin işidir. Biz, modern bir yapının, modern bir dünyanın şu anda uygulamalarını ortaya koyan bir partiyiz ve Cumhur İttifakı'yız. Yaşanan gelişmeler seçimleri 2023'e, yani tam da 2023 hedeflerimizle kesişen yıla denk getirdi. Türkiye ve bizim için elbette her seçim önemlidir, her seçim hayatidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken seçim olmayacak

"ÇOĞUNLUĞU ELDE EDİP REKORU İLERİ TAŞIYACAĞIZ"

Dünyanın ve Türkiye'nin içinden geçtiği bu kritik sürecin, 2023 seçimlerini çok daha önemli hale getirdiğini de vurgulayan Erdoğan, "İnşallah 2023 Haziran seçimlerinde hem cumhurbaşkanlığını yeniden kazanarak hem Cumhur İttifakı olarak Meclis'te çoğunluğu elde ederek, bu rekoru çok daha ileriye taşıyacağız.

"ÜLKEMİZİ YENİ BİR SAFHAYA ÇIKARACAĞIZ"

Bu seçimleri kazanarak, ülkemizi 2002 Kasım'ından beri kurduğumuz eser ve hizmet altyapısı üzerinde büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında yeni bir safhaya çıkarmış olacağız." dedi.

Gelecek seçim sonuçlarının, vesayetle, ihtiraslı çıkar odaklarıyla, terör örgütleriyle, darbecilerle mücadelenin ötesine geçen, bölgenin ve dünyanın geleceğini şekillendirecek öneme sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, salgının tetiklediği küresel siyasi ve ekonomik sistemdeki değişimin, milletle beraber bölgenin tamamı, İslam alemi, Türk dünyası, tüm mazlumlar ve mağdurlar üzerinde ne gibi sonuçlar doğuracağını yakın gelecekteki gelişmelerin belirleyeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken seçim olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken seçim olmayacak