Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dışişleri Bakanımız Dendias'a haddini bildirdi
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın basın toplantısında yaşanan gerginlik ile ilgili konuştu.

"DIŞİŞLERİ BAKANIMIZ HADDİNİ BİLDİRDİ"

Dendias'ın Türkiye ile ilgili ithamlarına Bakan Çavuşoğlu tarafından gereken cevabın verildiğini vurgulayan Erdoğan, "Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Dışişleri Bakanımızın yaptıkları görüşmede malesef iş çok farklı bir zemine kaydı. Dışişleri Bakanımız Dendias'ın bu davranışları karşısında ona haddini bildirdi. Daha yumuşak da olamazdı. Zaten millet olarak ülke olarak bize yakışmazdı. Gereken değerlendirmeyi yapmak suretiyle işi bitirmiş oldular. Biz tabii bunu doğru bulmuyoruz. Bir uyum süreci olsun Türkiye ile Yunanistan arasında kendisine de söyledim aramıza başkalarını sokmayalım dedim." diye konuştu.

Erdoğan: Dışişleri Bakanımız Dendias'a haddini bildirdi VİDEO

"KANAL İSTANBUL İÇİN İLK ADIM HAZİRANDA ATILACAK"

Açıklamalarının devamında 'Kanal İstanbul' çalışmalarına da değinen Erdoğan, "Muhalefet işi gücü bü ülkede herhangi bir işi yaptırmamak. Biz ilk adımı Kanal üzerinden geçecek köprülerin adımını atalım istiyoruz. İlk etapta planlanan 6 köprü ve ilk kanal üzerinden geçecek köprülerden birisinin adımını haziranda atacağız. Ulaştırma Bakanlığımız, Çevre Şehircilik Bakanlığımız adımı atıp, sahiplendirme ve bu adımı atıp temeli atacağız. Bu temelle birlikte ilk köprünün yapımına başlayacağız. Bu köprülerle kanalın iki yanından sürecin başlaması önem arz ediyor. Çok ciddi bir hafriyat söz konusu olacak. Küresel sermayeden, yerli sermaye ile bu işe girecek olanlar var." ifadelerini kullandı.

"İSRAİL HUYUNDAN VAZGEÇMİYOR"

İsrail ordusu tarafından gece saatlerinde Gazze'ye düzenlenen hava saldırısını da ele alan Erdoğan, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:

"Bu İsrail'in Müslümanlara karşı tavrının açık, net göstergesi. İsrail'in İslam düşmanlığını biliyoruz. İsrail bu huylarından vazgeçmiyor. Bu din düşmanlığı, İslam'a olan düşmanlığı karşısında tüm insanlık bu İsrail'in İslam'a olan düşmanlığını daha yakından takip etsin, bunların değerlendirmesini yapsın. İsrail bu tavrını devam ettirdiği sürece ikili ilişkilerimizin arzu ettiğimiz seviyeye gelmesi mümkün olmuyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dışişleri Bakanımız Dendias'a haddini bildirdi