Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'de toplu açılış töreninde
AA & Ensonhaber

1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliye montaj töreni için Çanakkale'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki törenin ardından Biga'ya geldi.

Çanakkale Toplu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğimizi belirterek şu ifadeleri kullandı:

Çanakkale Toplu Açılış Töreni'nde fotoğraflarla Cumhurbaşkanı Erdoğan FOTO GALERİ

"DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİ ARASINA GİRECEĞİZ"

"İnşallah Karadeniz'deki doğalgaz çıktığı andan itibaren vatandaşımızın menfaatini de burada ayrıca gözeteceğiz. Akdeniz ve Ege'deki çıkarlarımızı sonuna kadar koruyacağız. Kanal İstanbul'u da inşa edeceğiz. Sınırlarımızın ötesine kurduğumuz güvenlik hatlarını da birleştireceğiz. Bölgemizdeki ve dünyadaki mazlumların sesi olmayı da sürdüreceğiz.

Önümüze kurulan tuzakları birer birer bozup dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına da gireceğiz.

"TÜRKİYE DÜŞMANLARI, HASETLERİNDEN ÇATLASIN"

Savunma sanayinin her alanında kendimizi ve dostlarımızı dışa bağımlılıktan tamamen kurtaracağız. Varsın Türkiye düşmanları, hasetlerinden çatlasın. Varsın Türkiye düşmanlarıyla kol kola girenler esip gürlesin.  Varsın sözde Atatürkçü, sözde milliyetçiler düştükleri çirkeflik çukurunda debelenip dursunlar.

Biz ülkemizi hedeflerine ulaştırmak, milletimizi ve devletimizi güçlendirmek için her alanda çalışmayı sürdüreceğiz. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'de toplu açılış töreninde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

"BİZ ESERLERLE KONUŞUYORUZ"

"Siyasi hayatımda Biga bir başkadır. Biga'nın meydanıda buraya ilk geldiğimde karşımda sadece 10 kişi vardı. Vehbi ağabeyimizle yola çıkmıştık. Bir mali müşavir Rıdvan kardeşimle beraberdik. Ama şimdi hamdolsun onbinler var. Nereden nereye. Biga eskiden beri önemli ve stratejik bir yerleşim merkezi olarak ülkesine hizmet etmiştir. Biga'dan tüm Çanakkale'deki kardeşlerime de selamlarımı yolluyorum. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. İşte biz eserlerle konuşuyoruz.

"ÜLKEMİZE VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN"

Sağlıkta Çan devlet hastanemizi, aile ve toplum sağlığı merkezlerini bugün hizmete açıyoruz. Çanakkale karasal sayısal yayın kulesinin açılışını yapıyoruz. Kıyı emniyetimize 2 adet 90 tonluk römorkörü bugün hizmete veriyoruz. Toplam 777 milyon liralık bedelli 35 eserimizin ülkemize vatana millete hayırlı olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'de toplu açılış töreninde

"2002'DEN İTİBAREN ALDIĞIMIZ TÜRKİYE'YE BİR BAKIN"

Üzerimize gelen hayasız akınlar hala durmadı, durmayacakmış gibi de görünüyor. Bir asır önce Çanakkale'ye dayananların içlerindeki hevesi hala sönmemiştir. Biz devraldığımız yerden süratle ülkemizi kalkındırma gayreti içerisinde olduk. 2002'den itibaren aldığımız Türkiye'ye bir bakın. Ülkeyi nereden nereye getirdik. Şimdi de 2022'nin 18 Mart'ında 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışını yapacağız.

"BAY KEMAL SENİN HİZMET DİYE BİR DERDİN YOK"

Bay Kemal senden bir şey olmaz. Çünkü senin hizmet diye bir derdin yok.

"YETİŞEMEDİĞİNİZ ÜZÜME KORUK DİYORSUNUZ"

Erken seçim diyorlar. Ya sizden bir şey olmaz. Ne zamandan beri erken seçim diyorsunuz. Yetişemediğiniz üzüme koruk diyorsunuz, siz koruktan anlarsınız ona devam edin. Biz olgunlaşmış üzüm yemeye devam ediyoruz.

"CHP,İP VE HDP TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YANDAŞI"

Bu CHP, İP ve HDP, terör örgütünün yandaşı, bunlar onlarla yürüyor. HDP ile birlikteler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'de toplu açılış töreninde