Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk'ü rahmetle yad ediyoruz
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma töreninde önemli mesajlar verdi.

"Türkiye 1 asır önce başlattığı İstiklal Harbini daha güçlü şekilde yürüttüğü için böyle alçakça kuşatmaya maruz kaldı." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz alçakça kuşatmaya maruz kaldı VİDEO

"EZAN SUSMAYACAK DERKEN HEP SAMİMİYDİK"

"O dar sınırların içinde kalsaydık, milletin değil, vesayetin dediğini yapsaydık bu sıkıntıları yaşamazdık ama milletimizin yüzüne de bakamazdık. Demokrasi ve kalkınma yolunda verdiğimiz mücadelenin en büyük destekçisi milletimiz ta kendisidir. Ezan susmayacak, bayrak inmeyecek, vatan parçalanmayacak derken hep samimiydik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk'ü rahmetle yad ediyoruz İZLE

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK"

Millete verilen sözleri yerine getirmek için gece ve gündüz demeden çalıştıklarını aktaran Erdoğan, "Milletimize verdiğimiz her sözü inanarak ifade ettik. Bu sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Bugün Türkiye sadece sınırları içinde değil, sınırları dışında da güç ve umut kaynağıysa bunu verdiğimiz mücadeleye borçluyuz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

"2053 İLE 2071'İ ÖNEMSİYORUZ"

"Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, ilk Cumhurbaşkanımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 82'nci yıl dönümünde yad ediyoruz. Kurucu kadronun her birini de şükranla anıyoruz.

Bin yıldır bu toprakları vatanımız olarak muhafaza etmek için kan ve ter dökmüş kahramanlarımıza rahmet diliyorum.

Bu tür yıl dönümlerini nereden nereye geldiğimizi ve nereye gittiğimizin muhasebesi olarak görüyorum. Bu tür büyük muhasebelerin gelecekteki hedeflerin hazırlıkları olduğuna inanıyorum.

2053 ve 2071'i bunun için önemsiyoruz. Ülkemizin demokrasi ve kalkınma mücadelesini Gazi Mustafa Kemal'in arzu ettiği şekilde yürütüyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk'ü rahmetle yad ediyoruz

"MÜCADELE KOLAY OLMADI"

İlim ve akıl yolunda giderek, hatırasını yaşatmak yerine onu dogmalaştırmak suretiyle içini boşaltanları milletimize havale ediyoruz.

Kendilerini devletin sahibi, milletin efendisi, batının kölesi olarak gören vesayetçi anlayışla çarpışa çarpışa ülkemizi hedefleriyle buluşturduk. Ülkenin imkanlarını küçük bir azınlığın hevesleri yerine milletin istek ve ihtiyaçları için seferber ettik.

Bu mücadele kolay olmadı. Yıllarca bu ülkeyi siyasi ve ekonomik bir avuç elit eliyle babalarının malı gibi kullanmış alışmış olanlar vardı.

"VESAYETİN SİNSİ OYUNLARI, TERÖR EYLEMLERİ..."

Türkiye'nin son 18 yılında yaşananlara bir de bu gözle bakmak gerek. Vesayetin sinsi oyunlarını, terör eylemlerini, darbe girişimlerinin gerisinde hep bu kavga vardı.

Ülkemizin nüfusu 13 milyonda 83 milyona çıktı. İlk orta, lise ve yükseköğrenimdeki okul sayımız 5 binden 88 bine, öğretmen sayımız 12 bin 400'den 1 milyon 143 bine ulaştı. Doktor sayımız 1000'den 174 bine, hastane yatağı 10 binden 251 bine yükseldi.

Ülkemizdeki toplam yabancı sermaye yatırımı 50 milyon dolar civarındaydı, bu 223 milyar dolara ulaşmıştır.

Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, spordan sosyal yardımlara kadar 81 vilayetimizin tamamını muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracak altyapıyı kurduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk'ü rahmetle yad ediyoruz

"TIPKI İSTİKLAL HARBİ GİBİ..."

Kahraman ordumuzu yeniden zafer üstüne zafer kazanan kurum haline dönüştürdük. Bölgesel ve küresel her meselede sözü dinlenen bir ülke konumuma yükseldik.

Tıpkı İstiklal Harbi'nin hemen ardından yaptığımız gibi son 18 yılda üzerinde en çok durduğumuz konu ekonomiydi. Siyasi ve ekonomik hiçbir göstergesi ülkemizle mukayese edilemeyecek pek çok devletin önümüze geçirilmesi bu oyunun parçasıdır.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarını objektif kriterlere göre verildiğini söyleyen kimse çıkamaz. Doğu Akdeniz'de somut örneğini gördüğümüz üzere Türkiye'ye karşı haksız, hukuksuz girişimlerde bulunanların desteklenmesinin gerekçesini söyleyebilecek kimse çıkamaz.

"MUSTAFA KEMAL'İN EN BÜYÜK HİZMETLERİNDEN BİRİ"

Darbecilerin ve zalim rejimlerin yanında yer alanları takip ediyoruz. Böyle bir iklimde ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasında yaşandığını kim iddia edebilir? Ekonomimizi kötüleyenlerin gayesinin bağcıyı dövmek olduğunu anlamak için derin teknik analizlere gerek yoktur.

Osmanlı'nın yıkılmasında 1838 Baltalimanı Anlaşması'nın ardından kapitülasyonların ve borç sarmalının büyük etkisi vardır. Gazi Mustafa Kemal'in en büyük hizmetlerinden biri kapitülasyonları kaldırmak olmuştur.

Şimdi biz bunu bir adım daha ileri taşıma gayreti içindeyiz. Türkiye'nin IMF'ye borcu 23,5 milyar dolardı. 2013 Mayısında bu borcu sıfırladık. O gün kapitülasyon, bugün IMF. Şimdi ise zaten IMF ile herhangi bir ilişki kalmadı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk'ü rahmetle yad ediyoruz

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)