Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile yeni bir süreç başladı
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeminde Brüksel ile ilişkiler vardı.

"1963'ten beri Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizi hep olumlu istikamette götürmenin gayreti içerisindeyiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ancak AB'nin bugüne kadar verdiği sözleri tutmadığını söyledi.

Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"YENİ BİR SÜREÇTEYİZ"

"Şimdi yeni bir sürecin içerisindeyiz. Gerek Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, gerek Avrupa Birliği ilkeleriyle olan gelişmeler gerek (Avrupa Konseyi Başkanı) Charles Michel ile yaptığımız ikili görüşmeler (Avrupa Komisyonu Başkanı) Ursula von der Leyen ile yaptığımız görüşmeler, gerek Almanya'nın dönem başkanlığında Şansölye Merkel ile görüşmelerimiz...

"GÖRÜŞMELER YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Bütün bunlarla beraber Boris Johnson ile yaptığımız görüşmeler... Yani ikili görüşmelerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu görüşmelerde Yunanistan ile Sayın Miçotakis ile bir görüşme talebi bizim açımızdan olumlu yaklaştığımız bir konu olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Birliği bize verdiği sözleri tutmadı VİDEO



MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞME

Bu arada Dışişleri Bakanlığımızın görüşmeleri olmuştur. Biz de bu istikşafi görüşmeler başlatılabilir dedik ve şimdi gerek özel temsilcilerimiz, ardından Sayın Başbakan'la benim yapabileceğim bir görüşmede bunların adımlarını atabiliriz dedik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile yeni bir süreç başladı