Çiftçilere 780 milyon lira hasar tazminatı ödenecek
İHA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de 2020 yılı içinde meydana doğal afetler nedeniyle 57 ilde, 163 bin 850 üreticiye ait toplam 4 milyon 328 bin 685 dekar alanın etkilendiğini belirtti.

780 MİLYON HASAR TAZMİNATI ÖDENECEK

Tarım sigortası poliçesi olan üreticilere 780 milyon lira hasar tazminatı ödeneceğini söyleyen Bakan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

“Bu afetlerin büyük çoğunluğu mayıs ayı içesinde meydana geldi. Tarım sigortası kapsamında olan afetlerle ilgili TARSİM tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda, yaklaşık muallak hasarlar dahil 780 milyon lira hasar tazminatı ödenecek. Ekspertiz çalışmalarının bitirilmesinden sonra hasar tazminat ödemeleri yapılacak.”

Çiftçilere 780 milyon lira hasar tazminatı ödenecek

KREDİ BORÇLARI ERTELENEBİLECEK

Bakan Pakdemirli, tarım sigortası kapsamında olan riskler için TARSİM hasar raporu ile, tarım sigortası kapsamına girmeyen afetler için ise üreticilerin, İl/İlçe Hasar Tespit Komisyonu raporuyla Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne başvurarak tarımsal kredi borçlarını erteletebileceğini ya da taksitlendirebileceğini söyledi.

İL ACİL DESTEK ÖDENEĞİ TALEP EDİLEBİLECEK

Pakdemirli ayrıca, TARSİM kapsamında olmayan afetlerle ilgili İl/ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin hasar tespit çalışmalarının ardından, ilgili valiliklerin Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'ndan İl Acil Destek Ödeneği talep edebileceklerini de belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)