CHP'li vekil AKINCI TİHA'dan rahatsız oldu
AA & Ensonhaber

Türkiye'nin taarruz sınıftaki ilk insansız hava aracı olan ve Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI'nın geliştirme aşamaları AKINCI adı verilen belgeselle ilk kez gözler önüne serildi.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, belgeselin yayımlandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Bu paylaşımdan kısa bir süre sonra "PYD terör örgütü değildir" diyen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan ses geldi.

CHP'li vekil AKINCI TİHA'dan rahatsız oldu

TERÖRLE MÜCADELEDEN RAHATSIZ OLUYOR

SİHA ve AKINCI TİHA'nın terörle mücadeledeki başarısından dolayı daha fazla teröristin ölecek olmasından rahatsızlığını ise şu sözlerle dile getirdi:

"Savaşı, savaş araçları üretimini, ölümü ve öldürmeyi “çocuk oyuncağı”, sosyal medyada takipçi artırma, ergenlik atarları gibi atraksiyonlarla bu dönemde parlatılmasını sakin bir biçimde bir kez düşünün derim."

CHP'li vekil AKINCI TİHA'dan rahatsız oldu

UÇAK FABRİKASI İNÖNÜ'NÜN EMRİYLE KAPATILMIŞTI

Türkiye'de hayırsever bir işadamı tarafından 1936 yılında kurulan ilk uçak fabrikasına kurulduğu dönem CHP'den engel gelmişti.

1944 yılında, Nuri Demirağ'a ait uçak pisti, fabrika ve etüd merkezinin bulunduğu alan istimlak edildi. 1953 yılında da Yeşilköy Havalimanı olarak hizmete açıldı. Büyük fedakarlıklarla elde edilen savunma sanayi imkan ve kabiliyetleri yaşanan olumsuzlukların ardından kaybedilmeye başlandı ve askeri fabrikalar ile sivil teşebbüsler Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün emriyle 15 Mart 1950'deki kanunla kapatıldı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na göre PKK'lı öldürmek alçaklık

CHP'li vekil AKINCI TİHA'dan rahatsız oldu