CHP'den HDP'ye terör sorusu: İlişkiniz varsa açıklayın
ensonhaber.com

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yol TV'de Onur Toper'in programına konuk oldu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özel, HDP'nin Millet İttifakı'nda bulunup bulunmadığı sorusuna cevap verdi.

HDP'nin yanıtlaması gereken birçok soru olduğunu söyleyen Özel, bunlardan bir tanesinin "Terörle aralarında mesafe var mı?" sorusuna cevap verilmesini CHP olarak talep ettikleri vurguladı.

CHP'nin HDP ile aynı parti olamadığı gerçeğini bir kere görmek gerektiğini söyleyen Özel, şu ifadeleri kullandı;

TERÖRLE MESAFE

"HDP seçimlere girerken mevcut kanunlara uygun olarak kurulmuş, kendi yapılanmasını tamamlamış ve başvurmuş. Her bir aday için her birimiz gibi adliyeye gitmiş temiz kağıdını almış. Kürt seçmenin yoğun olduğu bölgelerde de çok ciddi destek almış ama Kürt olmayan bir grup kentli seçmenden de oy alarak barajları geçmiş bir siyasi parti. Her birimiz kadar yasal bir parti. Elbette eleştiri aldıkları ve kendilerinin cevaplaması gerektiği birçok konu vardır. Terörle aranda mesafe var mı? Bunları HDP'nin açıklaması lazım."

CHP'den HDP'ye terör sorusu: İlişkiniz varsa açıklayın VİDEO


"CHP HDP İLE AYNI PARTİ DEĞİL"

CHP, HDP ile aynı parti olmuş olsaydı, aynı yerde siyaset yapardı. Gerçekten çok farklı olduğumuz alanlar var. Meclis'te grubu olan bir parti olarak, diğer siyasi partilerle kurduğumuz ilişkiyi HDP'den esirgersek, bu HDP'ye oy veren seçmene haksızlık olur. Bu sandığı tanımamaktır. Ben bunu demokrasi anlayışıma yakıştırmam.

"HDP'YE SİYASET ALANI AÇILMALI"

HDP'nin demokratik siyasette kısıtlanması başka bir tarafı kuvvetlendirir. Onu hiç doğru bulmam. HDP'ye alabildiğince demokratik siyaset alanları açılmalı. Engellenme, baskı altında tutulma gibi işler yapılmamalı. Meşru, demokratik, sivil siyaset alanı içinde HDP'ye oy veren kitleler temsil ediliyor hissetmeli. İyi temsil ediyorsa oyunu artırmalı, kötü temsil ediyorsa oyunu düşürmeli, ama bunun dışında devlet gücü yargı gücü kullanılarak birtakım asimetrik baskılarla siyaset alanı daraltılmamalı."