Bursa'da kimya fabrikasında yangın
AA

Bursa'nın Nilüfer ilçesi organize sanayi bölgesinde içinde kimyasal maddelerin de bulunduğu belirtilen fabrikada, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Alevler bütün fabrikayı sararken fabrikanın depo kısmında gece vardiyasında çalışan bazı işçilerin güvenli şekilde tahliye edildiği öğrenildi.

PATLAMALAR YAŞANIYOR

Zaman zaman patlamaların da yaşandığı tesisteki alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, fabrikanın yakınına itfaiye ekiplerinin dışında yaklaşılmasına izin verilmiyor.

AFAD ekiplerinin de organize sanayi bölgesine sevk edildiği öğrenildi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, yaptığı açıklamada, yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesinin sürdüğünü söyledi.

"YARALANMA, CAN KAYBI YOK"

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) ekibinin de bölgeye sevk edildiğini anlatan Vali Canbolat, "Kimyasal bölümde yangın kontrol altına alındı, herhangi bir yaralanma ve can kaybı yok. Diğer bölümlerde yangını söndürme çalışmaları sürüyor." dedi.

Bursa'da kimya fabrikasında yangın - Video

Bursa'da kimya fabrikasında yangın

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa'da tekstil yardımcı kimyasalları fabrikasında gece saatlerinde başlayan yangın sabahın ilk ışıklarında kontrol altına alındı. Yangın sonucu fabrika tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yangına 60 araç ve 150 personele müdahale eden Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını beş saat sonra kontrol altına almayı başardı. Bölgede AFAD ekipleri fabrikadan çıkan keskin kokular ve yola savrulan kimyasallar için tedbir alırken, sağlık ekipleri dumandan ve kokudan etkilenenlere müdahalede bulundu. Beş saat sonra kontrol altına altına alınan yangında fabrika kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri yangınla ilgili tahkikat başlattı.

Bursa'da kimya fabrikasında yangın

Bursa'da kimya fabrikasında yangın

Bursa'da kimya fabrikasında yangın

Bursa'da kimya fabrikasında yangın

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)